Zo was je je wasgoed efficiënt en energiezuinig

Voor sommigen is dit een ontspannende activiteit, terwijl anderen er niet van houden. Het lijkt erop dat de hoop was nooit zal eindigen. Het is het beste om dit een beetje bij te houden, anders zal het zich erg snel ophopen. Ben jij ook toe aan een nieuwe wasmachine die veel energiezuiniger is? Hieronder vind je enkele tips om je wasgoed sneller en efficiënter te wassen en hoe je het beste een nieuwe wasmachine kunt kopen.

Maak Categorieën

De eerste tip is om categorieën te maken. Plaats 3 wasmanden in de badkamer. Een voor wit, donker en gekleurd wasgoed. Maak het voor elk gezinslid duidelijk om hun vuile was in de juiste mand te doen. Zo bespaar je veel tijd bij het sorteren van de was en hoef je niet meer te zoeken naar losse slipjes en sokken. Lukt dat niet, dan kun je de wasmand ook bij de kinderen in haar of zijn kamer zetten. Dan hoef je in ieder geval geen vuile was op je knieën van de grond te gaan rapen. Als het sorteersysteem  voor jouw gezin werkt, is het handig om een ​​soort routine te ontwikkelen. Stel een aantal vaste dagen in voor het wassen. Als je vastzit in een routine, kun je het ook niet vergeten.

Kies de juiste Temperatuur

Kies de juiste wastemperatuur. Soms hoef je jouw kleding helemaal niet heet te wassen. Koud wassen is sterker en beter voor de kleding. Helaas is dit niet bij alle kleding mogelijk. Wasgoed en sokken worden bijvoorbeeld het beste gewassen op 60 graden. Bij deze temperatuur blijven artikelen hygiënisch schoon. Sportkleding hoeft niet erg warm te worden gewassen.

Koop een nieuwe wasmachine

Wanneer je gaat shoppen voor een nieuwe wasmachine, zal je merken dat het assortiment erg breed is. Het volume, de wasprogramma’s en functies variëren enorm. Capaciteit laat zien hoeveel kilo wasgoed je in één wasbeurt kan wassen. De AEG wasmachine heeft een capaciteit van 8 kg, ideaal voor gezinnen. Daarnaast zijn wasmachines van AEG ook nog eens zeer energiezuinig met het A +++ energielabel. Hierdoor kan je jouw kleding met een minimum aan tijd en energie wassen. AEG wasmachine kopen? Op Eldi.be vind je een ruime keuze aan AEG wasmachines, plus 5 jaar garantie en uitstekende service.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën