Borrelplank met snacks

Of je nu een avondje met familieleden of vrienden in huiselijke kringen doorbrengt of je naar een café gaat met je gewaardeerde gezelschap, de kans is levensgroot dat er in de loop van de avond behoefte ontstaat aan wat lekkere borrelhapjes. De verschillende drankjes waarvan men geniet zorgen namelijk voor een bescheiden hongergevoel, of gewoon die welbekende ‘lekkere trek’. Tegelijkertijd is het diner op een gegeven moment uren geleden, waardoor er gerust nog iets genuttigd mag worden.

 

Waar je je tijdens zo’n avond ook bevindt, een borrelplank met snacks zal het in deze omstandigheden altijd goed doen. Lees verder om te weten waarom, en natuurlijk wat je van zo’n snackrijke borrelplank zoal mag verwachten.

 

Wat maakt een borrelplank met snacks eigenlijk zo bijzonder?

In Nederland is het zo dat wanneer je in een restaurant eet, dat elk individu van een gezelschap in principe een eigen gerecht bestelt en consumeert. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar toch ontbreekt er hierbij iets: het samen delen van etenswaren, en daarmee het samen ervaren, beleven en uiteraard genieten. Vergelijk het met het Spaanse tapas concept, waarbij schalen met hapjes ook vanuit het midden van de tafel worden gedeeld onder het gezelschap. Dit concept zorgt voor een betere beleving en dus ook voor een hogere waardering van het eten.

 

Uit welke snacks bestaat een ideale borrelplank?

Iedereen kan vanzelfsprekend een voorkeur hebben voor een bepaald type snack. Daarom bestaat een ideale borrelplank uit verschillende snacks, zodat de kans groot wordt gemaakt dat elke deelnemer zijn of haar favoriete snack op de plank terugvindt. De volgende snacks passen op een borrelplank alleszins uitstekend:

 

  • Bitterballen. Hier kun je simpelweg eigenlijk niet omheen. Bitterballen zijn passend bij talrijke vloeibare versnaperingen en razend populair bij een groot publiek. Wel kun je hierbij eventueel variëren, want naast rundvleesbitterballen kun je natuurlijk ook kiezen voor kaasbitterballen en/of vegetarische bitterballen.
  • Fans van kaas in het algemeen of kaasbitterballen in het bijzonder kunnen in de supermarkt of op de menukaart van een café ook uitkijken naar kaashapjes. Hierin komt de kaassmaak vaak extra dominant tot uiting.
  • Kipnuggets, oftewel mals kipfilet met een half-krokant korstje eromheen.
  • Bamihapjes. Deze zou je kunnen zien als verkleinde vorm van de alom bekende (en geliefde) bamischijf.

 

Belangrijke tips over de bereiding

Wanneer je in een café zit heb je hier natuurlijk in principe geen invloed op, maar als je eens een borrelavond thuis organiseert wél. In dat geval heb je de bereiding en de wijze van verhitting van de borrelsnacks zelf in de hand. We raden dan aan deze adviezen in acht te nemen:

 

  • Als je een oven en/of een airfryer in huis hebt, dan is het aan te bevelen snacks te kopen die je met een van deze apparaten kunt verhitten. Verhitten op basis van hete lucht is namelijk meestal gezonder dan in de friteuse. Bovendien smaken de snacks voller zodra ze met hete lucht zijn verhit.
  • Volg altijd zo nauwkeurig mogelijk de bereidingsadviezen op de verpakking.
  • Gebruik je een oven, leg de snacks dan het liefst in het midden op een rooster. Zo worden ze zo gelijkmatig mogelijk verhit.
  • Wie een airfryer gebruikt kan beter niet te veel snacks tegelijk in het mandje doen. Een half gevuld mandje werkt beter, want dan worden de snacks efficiënter en gelijkmatiger verhit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën