Zwangerschapsvitamines, moeten zwangere vrouwen ze nemen?

In de eerste dagen van de zwangerschap voelen de meeste zwangere vrouwen zich misselijk, lui om te eten en ochtendmisselijk. Hierdoor neemt je voedselinname af. Daarom moet je zwangerschapsvitamines slikken voor extra voeding, zodat jij en je foetus tijdens de zwangerschap gezond blijven. Bovendien nemen je voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap toe door de aanwezigheid van een foetus, waardoor het vaak niet voldoende is om alleen voedsel te consumeren. Ook als je bijvoorbeeld niet misselijk bent, je eetlust niet verandert en je geen ochtendmisselijkheid ervaart, is het toch nodig om extra vitamines te slikken. Dat komt omdat als je zwanger bent, de foetus in de baarmoeder ook vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. Als je zwanger bent is wat je eet niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gezondheid van de baby in de baarmoeder.

Zwangerschapssupplementen die goed zijn voor zwangere vrouwen

Nu zijn er steeds meer supplement producten of zwangerschapsvitamines die je kunt krijgen. Ben je op zoek naar zwangerschapsvitamines, dan kun je deze bij Ovabalance halen. Een goed zwangerschapssupplement voor zwangere vrouwen is een supplement dat verschillende soorten vitamines, voedingsstoffen en mineralen bevat die moeder en baby in de baarmoeder nodig hebben, waaronder ijzer. Zwangere vrouwen hebben een dagelijkse ijzerinname nodig van ongeveer 22-27 milligram per dag. IJzer functioneert om rode bloedcellen te produceren en de bloedstroom naar de placenta te vergroten. Dan hebben zwangere vrouwen ook foliumzuur nodig. Foliumzuur helpt bij de vorming van het ruggenmerg en voorkomt geboorteafwijkingen. Zwangere vrouwen wordt aangeraden om elke dag zwangerschapssupplementen te nemen die ten minste 400-500 mcg foliumzuur bevatten. Naast ijzer en foliumzuur zijn andere voedingsstoffen die zwangere vrouwen ook nodig hebben vitamine D, omega 3, vitamine C, calcium en zink.

Voordelen van het nemen van zwangerschapsvitamines

Zwangere vrouwen hebben zeer belangrijke micronutriënten nodig, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten. Vitaminen en mineralen kunnen de groei van de foetus ondersteunen en ook de gezondheid van de moeder tijdens de zwangerschap behouden. Vooral voor degenen onder jullie die last hebben van zwangerschap stoornissen zoals hyperemesis gravidarum, een aandoening waarbij zwangere vrouwen overmatige misselijkheid en braken voelen, wordt het nemen van zwangerschapsvitamines ten zeerste aanbevolen omdat ze mineralen en voedingsstoffen kunnen vervangen door een gebrek aan voedselinname veroorzaakt door overmatige misselijkheid en braken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën