De beste tips voor een stralend witte was

De beste tips voor een stralend witte was

Stralend wit wordt na verloop van tijd grijs. Maar dit was natuurlijk helemaal niet je plan. Gelukkig is er niets mis met je nieuwe wasmachine van Eldi.be. Het is volkomen normaal dat witte kleding verkleurd, maar er zijn zeker trucjes om je witte was ook werkelijk wit te houden. We delen ze graag met je!

De beste tips voor het wassen

Voordat je de was in de wasmachine gooit, moet je deze sorteren op kleur en materiaal. Gekleurde kleding van afwrijven en het wit verkleuren. Hiernaast moet je ook wit wasgoed dat sterk vervuild is apart wassen. Vervolgens stop je de was in de machine en gebruik je speciaal wasmiddel voor witte kleding. Kies hierna de juiste temperatuur en wasprogramma voor de stof. Hiervoor heb je hopelijk al de etiketten in je kleding gecheckt.

De beste vlekverwijderaars

Wanneer je kleding met vlekken hebt, zul je deze van tevoren moeten behandelen. Je kunt dit doen met een speciaal vlekverwijderaar middel, maar wanneer je geen cosmetische spullen wilt gebruiken, kun je citroenzuur of witte azijn proberen.

Tips tegen grijze waas

Heb je je witte overhemden of wollen truien al lang niet meer gehad? Dan is het heel normaal dat ze langzaam geel worden. Maar er zijn goede tips om van de verkleuring af te komen of deze zelfs te voorkomen. Probeer eens een 60 graden wasbeurt met een zwaar wasmiddel zoals witte azijn. Het kan zijn dat je de kleding meerdere keren moet wassen voordat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Een ander idee is op twee theelepels zout of bakpoeder in de trommel te doen. Ten slotte raden we aan om de was te laten drogen in de brandende zon. Hierdoor wordt het wasgoed niet alleen snel droog, maar zijn er geen vlekken en heeft de grijze sluip geen kans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën