Wat weet je over het zwangerschapskussen?

Ben je zwanger en slaap je slecht omdat je geen comfortabele houding kunt vinden? Dan kan een zwangerschapskussen de oplossing zijn. Hiermee wordt je lichaam ondersteund, waardoor je heerlijk kunt liggen en eindelijk weer de hoognodige rust kunt krijgen. Zelfs na de bevalling kun je nog voordelen ervaren van het zwangerschapskussen. Hieronder lees je alles wat je moet weten over dit comfortabele kussen.

De voordelen van het zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen is speciaal ontworpen om je lichaam te ondersteunen wanneer je zwanger bent. Vooral aan het einde van de zwangerschap kan dit kussen veel pijn verlichten. Wanneer je buik groter en zwaarder wordt, zal je merken dat je steeds minder makkelijk comfortabel kunt liggen. De wervels in je nek en rug gaan het gewicht van de buik namelijk compenseren. Met een zwangerschapskussen kun je dit voorkomen. Naast een vermindering van pijn in de nek en rug kun je nog meer verschillende voordelen ervaren, zoals een betere nachtrust, een stabielere ligging, een makkelijkere ademhaling en minder brandend maagzuur.

Het zwangerschapskussen na de bevalling

Na de bevalling hoeft het zwangerschapskussen niet in de opbergkast te verdwijnen. Je kunt dan namelijk ook nog steeds gebruik maken van dit kussen! Na de bevalling zal je lichaam wat beurs aanvoelen, waardoor je nog steeds veel behoefte kunt hebben aan het comfort van het kussen. Er zijn zelfs mensen die ook later nog het kussen gebruiken wanneer hun partner niet thuis is. Een zwangerschapskussen wordt namelijk ook wel een body kussen genoemd, waardoor het een goed hulpmiddel is wanneer je slecht slaapt tijdens eenzame nachten.

Daarnaast kan het zwangerschapskussen prima dienst doen als voedingskussen. Je kunt het kussen naar wens wegleggen, waardoor je het passend voor jouw kindje kunt maken. Hierdoor kan je baby comfortabel liggen en wordt het voeden voor jou een stuk minder zwaar.

De verschillende soorten zwangerschapskussens

Wanneer je op zoek gaat naar een zwangerschapskussen, zal je zien dat er diverse soorten zijn. Zo zijn er zwangerschapskussens die je om je hele lichaam heen kunt slaan, waardoor je rug, nek en buik opgevangen worden. Er zijn ook kleinere kussens beschikbaar die alleen de nek ondersteunen of alleen aan de voorkant van je lichaam gelegd kunnen worden.

Verder kun je ook een keuze maken tussen de verschillende soorten vulling. Polyester als vulling staat bekend om de zachtheid, terwijl EPS korrels steviger zijn en zich vooral naar jouw lichaam vormen. Micromax biedt juist weer een combinatie van deze beide kwaliteiten. Als laatste kun je ook nog kiezen voor de kleur. Deze keuze is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen smaak.

Je eigen zwangerschapskussen kopen

Ben je toe aan een betere nachtrust tijdens de zwangerschap? Dan is het verstandig om de aanschaf van een zwangerschapskussen te overwegen. Zo kun je al snel gaan genieten van een verbeterde nachtrust die je zeker tijdens de zwangerschap heel hard nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën