De leukste kattenspeeltjes voor jouw kat

Kattenspeeltjes zijn een must in een huishouden met een één of meerdere katten. Katten kunnen zich uren vermaken met kattenspeeltjes. Daarnaast kun je met veel kattenspeeltjes ook samen met je kat spelen. Een kattenspeeltje kan je kat bezighouden als je van huis bent en het zorgt er ook nog eens voor dat je kat  voldoende beweging krijgt. Een kat kan na verloop van tijd uitgespeeld zijn met een speeltje, zorg er dus voor dat er genoeg verschillend speelgoed voor de kat in huis is om af te kunnen wisselen. Er zijn zeer veel kattenspeeltjes te koop, maar welke speeltjes zijn nou het beste voor de vermaak van jouw kat? Wil je samen met kat kunnen spelen of ben je vaak van huis? Hieronder de top 3 soorten kattenspeeltjes:

Laserspeeltjes

Huiskatten zijn en blijven altijd jagers. Laserspeeltjes kunnen daarom een uitlaatklep zijn voor het natuurlijke instinct van kat. De beweging van de laser simuleert het vluchtgedrag van een prooi voor de kat. Katten voelen zich meester over deze ‘prooi’ en reageren dan ook op de laser. De laser ziet voor de katten grijs, wat het voor de kat nog realistischer maakt.

Voederspeeltjes

Voederspeeltjes zijn er in vele verschillende soorten en maten. Vul een voederspeeltje met snoepjes of brokjes en maak het speeltje nog interessanter voor jouw kat. De snoepjes of brokjes verdwijnen in het speeltje en komen er bij bepaalde handelingen uit, zo wordt de kat als het ware beloond. Eenmaal een snoepje of brokje eruit, dan wil de kat natuurlijk meer en zal deze er alles aan doen om alle snoepjes of brokjes eruit te krijgen. Zo is een voederspeeltje een uitdagend en leuk speeltje voor je kat.

Muizenspeeltjes

Muizenspeeltjes met een (nep) vacht, veren en/of pootjes en het formaat/uiterlijk van een muis zijn altijd gewild bij katten. Het instinct van een kat blijft ‘jagen’, ook al heeft jouw kat dat nog nooit gedaan. Een kat vindt daarom een speeltje dat kapot kan erg leuk, een echte prooi wordt normaal ook in stukken gebeten. Daarnaast is het belangrijk dat het speeltje niet te groot is, een kat is dan altijd voorzichter.

Let er wel op dat het kattenspeeltje veilig is voor jouw kat. Daar zorg je voor door het speeltje aan te schaffen bij een erkende speciaalzaak voor katten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën