De leukste kerstcadeau’s voor een backpacker

Op zoek naar leuke kerstcadeau’s? Het blijft ieder jaar lastig om voor iedereen met iets leuks en persoonlijks aan te komen. Probeer daarom altijd vanuit de hobby’s van een persoon te denken. Omdat backpacking een steeds populairdere hobby wordt, delen we in dit artikel een aantal leuke cadeautips voor backpackers.

Een backpack

Het ultieme cadeau voor een backpacker is natuurlijk een backpack. De bedoeling is dat er een aantal weken uit een rugzak geleefd wordt, waardoor het extra belangrijk wordt dat de kwaliteit van de rugzak echt goed is. Zorg er dus altijd voor dat je goed geïnformeerd bent wanneer je een backpack gaat kopen.

Wandelschoenen

Omdat je als backpacker veel onderweg bent en dus veel kilometers aflegt, is het van belang dat je goede wandelschoenen hebt om op te kunnen wandelen. Het kopen van schoenen voor iemand is altijd lastig, dus als je ervoor kiest om schoenen te kopen, zorg er dan altijd voor dat degene waar je de schoenen aan geeft ook in de gelegenheid is om ze om te ruilen. Wanneer wandelschoenen niet goed passen, dan kan dit zorgen voor veel pijn en frustratie.

Een tent

Helaas hebben backpackers niet altijd de luxe om in mooie hotels te overnachten. Sterker nog, de charme van het backpacken ligt vaak in het slapen in hostels of het kamperen in de natuur. In dit laatste geval is een goede tent een must. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een tent. Zo zijn er verschillende formaten en zit er verschil in de beoogde temperatuur van een tent.

Een slaapzak

Een slaapzak is niet alleen ontzettend handig voor tijdens het kamperen, maar komt ook vaak van pas wanneer er bij een hotel of hostel geen beddengoed voorzien is. Op het gebied van slaapzaken heb je de keus tussen dekenmodellen en mummy-modellen. De laatstgenoemde sluit zich wat nauwer om je lijf om zo wat meer warmte vast te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën