Glamping: een luxe manier van camping!

Ondanks dat het nu bijna winter is zijn we alweer flink aan het fantaseren over de zomervakantie. Maar kamperen of het slapen in een hotel of een andere accommodatie is soms best wel saai. Gelukkig is er sinds een aantal jaar een nieuwe trend ontstaan: glamping. Maar wat is glamping nu eigenlijk en hoe doe je het? We leggen het je even uit.

Wat is glamping precies?

Glamping is een luxe manier van kamperen op de camping. Wanneer je op een camping staat, lig je namelijk vaak in een tent, of vouwwagen. De iets luxere vorm zijn de caravan en de camper. Maar de meest luxe versie is glamping. Op verschillende glamping locaties wereldwijd kun je dit al doen. Glamping bestaat uit luxe tenten. Vaak safaritenten of kou afwerende tenten op prachtige en originele plekken. In deze tenten vind je alle luxe zoals een badkamer, keuken en normale bedden. En het belangrijkste is natuurlijk stroom. Je kunt dus gewoon je stijltang en föhn meenemen en genieten van alle luxe.

Wat nog meer?

Glamping is nog steeds het slapen in de buitenlucht maar dan echt met alle luxe van thuis. Geen klein klap wc’tje of meters lopen naar de wc of douche. Je hebt alles in je eigen glamping tent. Daarnaast vind je vaak je eigen jacuzzi op je dek. Wereldwijd zijn er verschillende glamping kampen opgebouwd die jou de ultieme glamping ervaring kunnen geven.

Wat neem je mee?

Niet zoveel, de glamping tenten zijn vaak van alles voorzien. Van beddengoed tot handdoeken, bestek kopjes en nog meer keukengerei. Het enige wat je mee moet nemen zijn je persoonlijke spullen zoals kleding. Vaak wordt er namelijk op de glamping locaties zelfs voor eten gezorgd. Glamping is de ultieme luxe beleving waar je echt even tot rust kan komen. Nu is het tijd om jouw ultieme glamping plek uit te gaan zoeken en alvast te gaan fantaseren over jouw eigen glamping beleving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën