De prullenbak geniet van je bloemen, bedankt voor de moeite

Het zoveelste feest en jawel, opnieuw bloemen. Je herkent het wel: je hebt even geen idee waar je een vaas kunt vinden nadat je al een dozijn boeketten op de vaas gezet hebt en legt de bloemen even aan de kant. Die blijken net niet goed afgesneden te zijn, waardoor ze de volgende ochtend in de prullenbak kunnen. Bloemen zijn écht een te standaardcadeau geworden. Vandaar dat ze op elke benzinepomp te vinden zijn, omdat mensen wel vaker vergeten na te denken over een leuk cadeau. Maar de volgende keer kun je de bloemen beter laten liggen, laat dat maar aan andere mensen over die geen inspiratie hebben.

Kies eens voor tuinplanten!

Een goed boeket bloemen kan met gemak een week op de vaas staan. Daarna is het op en kunnen ze de prullenbak alsnog opzoeken, of de composthoop. Is het niet veel leuker om met een cadeau aan te komen dat de aankomende maanden – of zelfs jaren – een leuke factor blijft? Met tuinplanten heb je de mogelijkheid om een cadeau te geven waar de ontvanger nog jaren naar kan kijken. Goede tuinplaten zijn daarnaast altijd een aanwinst in de tuin, zeker wanneer je weet welke planten echt passen in de tuin van de persoon die je een cadeau wilt geven.

Pas het cadeau aan op de gelegenheid, zonder in clichés te vallen

Een cadeau aan iemand geven, dat kun je op uiteenlopende momenten doen. Bijvoorbeeld op een verjaardag, of bij het vieren van een baby of een trouwfeest. Ben je een beetje creatief ingesteld, dan kun je op een leuke manier inspelen op de gelegenheid. Een luiertaart is een leuke optie, maar wat te denken van samen met alle vriendinnen een cadeaubon aan te schaffen van een babyspeciaalzaak? Zo kan de ontvanger namelijk ook echt iets met je cadeau doen. En gaat de ontvanger van het cadeau binnenkort trouwen? Misschien is de trouwkaartenwinkel dan wel een heel leuke optie om eens contact mee op te nemen.

De stelregel

Er zijn een aantal dingen die je in de gaten kunt houden wanneer je een leuk cadeau mee wilt nemen voor iemand. Per definitie is het verstandig om iets te geven dat van pas komt, zoals de trouwkaarten of de tuinplanten, maar een fles wijn is ook nooit een slecht idee. Overdrijf het niet qua prijs. Wanneer je met iets aankomt dan duidelijk buiten het budget valt, zorg je er alleen maar voor dat mensen zich opgelaten voelen en dat kan niet het idee zijn. Zorg je er ook nog voor dat het persoonlijk en uniek is, dan weet je zeker dat het cadeau in goede aarde zal vallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën