De voordelen van gedroogde bloemen

Gedroogde bloemen zijn op dit moment echt populair en met reden! Ze hebben veel voordelen. Daarom hebben we een aantal van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet!

Gedroogde bloemen zijn duurzaam

Een van de grootste voordelen van gedroogde bloemen is het feit dat ze heel lang meegaan. Zoals je misschien weet, hebben droogbloemen hun reputatie te danken aan hun duurzaamheid, maar ook aan hun 100% natuurlijke productidentiteit. Droogbloemen gaan gemiddeld een jaar mee en als de droogbloemen geverfd zijn, gaan ze zelfs een paar jaar mee. In vergelijking, verse bloemen gaan slechts tot 10 dagen mee. Met droogbloemen kan je dus een langdurig arrangement en boeket creëren. De mooiste gedroogde bloemen koop je op droogbloemen.nl

Gedroogde bloemen hoeven geen water te krijgen

Voor de bloemenliefhebbers die het gevoel hebben dat ze niet voor echte bloemen kunnen zorgen, zijn droogbloemen de beste optie. Gedroogde bloemen worden gedroogd, wat betekent dat ze geen water of verzorging in het algemeen nodig hebben.

Gedroogde bloemen kunnen worden gebruikt voor een evenement

Waarom zouden droogbloemen een ‘must’ zijn voor elk evenement? Dat zal ik uitleggen, met verse bloemen moet het decor namelijk op dezelfde dag worden voorbereid, omdat ze anders zullen verwelken en uiteindelijk zullen sterven. Omdat droogbloemen een droogproces hebben doorlopen, blijven ze natuurlijk en zien ze er gedurende het hele evenement prachtig uit.

Gedroogde bloemen in alle vormen, kleuren en maten

Net als verse bloemen zijn ook droogbloemen in vele vormen, kleuren en maten verkrijgbaar. Van Nigella, Helichrysum, Delphinium, Rodanthe, rozen, acroclinium, Sanfordii en Echinops tot Lavendel, Avena, Triticum, Phalaris en Lagurus. Deze bloemen kunnen na het drogen ook nog worden geverfd en op andere manieren worden  versierd.

Gedroogde bloemen voor alle seizoenen

Omdat droogbloemen lang meegaan, kan je de meeste bloemen in elk seizoen krijgen. Je kan hierdoor dus in de winter een boeket bloemen kopen van bloemen die alleen in de zomer bloeien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën