Deze glutenvrije producten maken je leven makkelijk

Het was voor mensen met coeliakie (een glutenintolerantie) vroeger best moeilijk om glutenvrij eten te vinden. In de winkel lazen zij de ingrediëntenlijsten aandachtig, maar zelfs dan waren er maar weinig producten die ook echt naar de kassa meegingen. Dat was naar, want mensen met een glutenintolerantie worden, als zij iets met gluten eten, best ziek. Hun opties waren redelijk beperkt: tussen de middag een lekkere boterham eten was voor hen geen optie. Gelukkig vind je glutenvrije producten tegenwoordig een stuk makkelijker in winkels en speciaalzaken

 

In dit blog vertellen we je over een aantal glutenvrije artikelen die je leven een stuk makkelijker maken als je coeliakie hebt, of om andere redenen liever geen gluten eet. Daarbij geven we tips over waar je deze producten kunt kopen.

 

Pasta zonder ongemakken

Een stomend bord pasta met bolognesesaus was voor iemand met een glutenintolerantie vroeger onvoorstelbaar. Jammer, want bij de meeste mensen gaat een stevige maaltijd met macaroni of spaghetti er goed in. Aten mensen met coeliakie toch een keer mee, dan riskeerden zij veel ongemakken, zoals problemen met hun darmen. Het is maar goed dat pasta tegenwoordig ook glutenvrij te vinden is. Zulke pasta wordt niet gemaakt van tarwe, maar van rijst, rijstmeel of maïsmeel. Gluten zitten voornamelijk in tarwe, gerst en andere granen. Door deze ingrediënten te vervangen, kan iemand met een glutenintolerantie ook heerlijk mee-eten. Bij de supermarkt kan de keuze tussen glutenvrije pasta’s redelijk beperkt zijn, maar bij een glutenvrije speciaalzaak weet je zeker dat je altijd vindt wat je zoekt.

 

Een glutenvrije boterham

Tussen de middag een lekkere boterham eten? Daar kunnen de meeste Nederlanders amen op zeggen. Maar voor mensen met coeliakie was dat vroeger helemaal niet zo vanzelfsprekend als het voor veel andere is. Brood zonder tarwe was ooit een onvoorstelbaar product, maar vandaag de dag is dat wel anders. Bij een speciaalzaak zoals Glutenvrij Le Poole worden producten in een glutenvrije omgeving geproduceerd. Iemand met een glutenintolerantie kan daarom argeloos een lekkere boterham met kaas (zonder gluten) eten, en je zoon of dochter met coeliakie mist geen broodje hagelslag. Zowel Nederlandse kaas als chocoladehagelslag van De Ruijter is namelijk glutenvrij.

 

Glutenvrije feestjes

Iedereen wil zichzelf wel eens verwennen. Waarom zouden mensen met een glutenintolerantie anders zijn? Tegenwoordig kun je daarom allerlei snoep en koek zonder gluten kopen. Drop, zuurtjes en gumbeertjes zijn natuurlijk van de partij, maar ook allerlei soorten glutenvrij koek zoals lange vingers, chocolate chip cookies en zelfs speculaas. Ook cake kun je glutenvrij kopen. Op een verjaardag of andere speciale gelegenheid, kun je daarom altijd glutenvrij trakteren. Zo wordt niemand tijdens een feestje buitengesloten, zelfs als de jarige Job of Jet zelf wel gluten eet.

 

Waar koop je glutenvrije producten?

Glutenvrije producten kun je natuurlijk kopen bij je lokale supermarkt. Toch heb je daar minder keuze, dan als je je boodschappen bij een speciaalzaak zoals Glutenvrij LePoole bestelt. De producten in zo’n speciaalzaak zijn niet in aanraking geweest met producten die wel gluten bevatten. Zo ben je ervan verzekerd dat je lekker kunt eten, zonder dat je een nare reactie hebt. Bestel om je leven makkelijk te maken je glutenvrije boodschappen bij een speciaalzaak zoals Glutenvrij LePoole! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën