Droge huid? Dit kun je doen

Iedereen heeft er wel eens last van gehad: een droge huid. Het kan door verschillende dingen worden veroorzaakt. Zo kan het zijn dat je te vaak doucht, te warm doucht of te veel zeep gebruikt. Maar het kan ook zijn dat de luchtvochtigheid in huis niet op orde is of dat je huid andere producten nodig heeft.

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om een droge huid te verhelpen. Soms is de oplossing eenvoudiger dan je op voorhand zou verwachten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de luchtvochtigheid in huis of naar de huidproducten die je op het moment gebruikt. Misschien passen die producten niet goed bij jouw huidtype en kun je ze beter vervangen door natuurlijke producten, zoals een natuurlijke dagcreme.

Verbeter de luchtvochtigheid in huis

Een droge huid kan worden veroorzaakt door een te lage luchtvochtigheid in huis. De vochtigheid in de lucht moet minimaal 40 procent bedragen voor een gezond klimaat. Om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren zijn er meerdere dingen die je kunt doen. Waar veel mensen niet gelijk aan denken, is een aroma diffuser. Toch draagt dit apparaat bij aan de luchtvochtigheid én kun je er heerlijke geuren in huis mee krijgen. Kijk goed welke diffuser en welke aroma jij fijn vindt. Je kunt zelf het best bepalen wat voor jou de beste aroma diffuser is.

Kies natuurlijke producten

Wat ook kan helpen bij een droge huid, is om nog eens te kijken naar de huidproducten die je op het moment gebruikt. Soms kan daar de oorzaak van het probleem in gevonden worden. Bepaalde stoffen in de producten kunnen ervoor zorgen dat de vetten op de huid verdwijnen en de huid uitdroogt. Een natuurlijke dagcrème of natuurlijke make up kan al wonderen doen. Naast de huidproducten, zou je ook kritisch naar je haarproducten kunnen kijken. Je verwacht het minder snel, maar ook van je haarproducten kan je huid droog worden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën