Eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Dit zijn je verplichtingen

Als je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent en er een werknemer ziek uit dienst gaat, ben je als werkgever tot uiterlijk 104 weken verantwoordelijk voor de re-integratie van je ex-werknemer. Ook betaal jij de ziektewetuitkering. In die periode van 104 weken zijn er veel regels en wetten waar je je als eigenrisicodrager voor de Ziektewet aan moet houden, en die pas achteraf door het UWV worden getoetst. Om hoge extra kosten te voorkomen, zijn goede begeleiding en het op de juiste manier vastleggen van een dossier essentieel. Heb je daar de juiste mensen voor in dienst of kun je dat zelf? In de praktijk blijkt dat dit veelal niet zo is, maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. De experts van Xs2more kunnen je vertellen wat je verplichtingen precies zijn en kunnen je laten zien hoe je die zelf kunt uitvoeren. 

Maatwerk voor jou en je (ex)-werknemer

Zoals de bedrijfsnaam Xs2more al zegt, bieden de experts meer. Meer op het gebied van een re-integratie eerste spoor traject en een tweede spoor traject bij arbeidsongeschiktheid en het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid. Ook bij het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager staan ze je bij. Iets waarbij jij als werkgever uiteraard graag snel en adequaat geholpen wilt worden. Waar jij dat wenst, nemen de experts de begeleiding en de beoordeling over. Maatwerk voor jou en je (ex)-werknemer. Vanzelfsprekend met aandacht voor jouw belang om de kosten voor je onderneming beheersbaar te maken én te houden.

Hoe kun je de schadelast verminderen? 

Omdat instroom in de Ziektewet niet altijd is te voorkomen, is het zaak om de kosten van die instroom beheersbaar te maken. Zodra er vanuit jouw onderneming een arbeidsongeschikte werknemer in de Ziektewet terecht komt, is het van het grootste belang dat de werknemer de juiste begeleiding bij de re-integratie krijgt. Het is die begeleiding die de schadelastbeheersing oplevert. Daarbij is het essentieel dat de gegevens worden vastgelegd in een dossier dat optimaal is opgebouwd. De re-integratie-inspanningen en beoordelingen horen inzichtelijk, begrijpelijk en  logisch te zijn. Met de begeleiding van een expert van Xs2more – zoals een re-integratiebegeleider – ben je als werkgever gegarandeerd van een minimale schadelast. Bij een goede kans op ander werk krijgt de (ex)-werknemer de beste kans op een snel herstel van de gezondheid. Natuurlijk is dat als werkgever je beste kans op vermindering van de schadelast.

Waar kan Xs2more je nog meer bij helpen? 

Ben je eigenrisicodrager voor de Ziektewet en heb je hulp nodig bij de andere zaken waarmee je in aanraking komt? Vanzelfsprekend kunnen de experts van Xs2more die ook voor je regelen. Hierbij kun je denken aan het begeleiden van ex-werknemers, het implementeren van het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet, de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering, het bepalen van het recht en het voorbereiden van een verzoek om een UWV-beslissing over de Ziektewetuitkering. Verder is Xs2more je graag van dienst bij het aanvragen van een beoordeling van de maatregel Ziektewetuitkering en het toezien op de verplichtingen van de werknemer met een Ziektewetuitkering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën