Genieten van qualitytime met je partner

Door de komst van een kindje staat in één klap je hele leven op zijn kop. Het is een ontzettend mooie periode, maar zo’n kleintje kost stiekem ook een heleboel tijd en aandacht. Als kersverse ouders wil het er daarom wel eens bij inschieten om naast het ouderschap, werk, sport en het huishouden ook nog tijd voor elkaar vrij te maken. Toch is het belangrijk om in je relatie te blijven investeren en tijd met zijn tweeën door te brengen. In dit blog geven we je hiervoor een aantal handige tips voor je relatie als je kinderen hebt. Lees snel verder!

Tip 1: Maak tijd voor elkaar

Wanneer je met een vriendin of familielid afspreekt dan plan je hiervoor meestal een datum en een tijd. Waarom zou je dat niet ook met je partner doen? Zo weet je zeker dat je agenda niet volstroomt met andere afspraken, waardoor jullie geen tijd meer voor elkaar overhouden. Kies dus een dag, middag of avond om lekker tijd aan elkaar te besteden.

Tip 2: Maak het thuis gezellig

Tijd samen besteden hoeft echt niet meteen heel groots aangepakt te worden. Vind je het bijvoorbeeld nog spannend om je kindje bij een oppas achter te laten? Dan zijn er ook genoeg leuke activiteiten die je thuis met je partner kunt doen terwijl de kleine in bed ligt. Denk bijvoorbeeld aan:

-Een wellness avond. Steek de kaarsjes aan, ga lekker samen in bad of masseer elkaar met een heerlijke etherische olie.

-Romantisch picknicken op een kleedje in de woonkamer. Met een picknickmand en een flesje wijn maak je deze leuke activiteit helemaal af.

-Ga eens uitgebreid samen koken. Kies een gerecht dat jullie allebei nog niet eerder hebben gemaakt en ga hier samen mee aan de slag. Hebben jullie bijvoorbeeld wel eens zelf pasta gemaakt? Dit is ontzettend leuk om te doen!

-Maak een bucket list met alle dingen die jullie graag nog eens samen zouden willen meemaken. Dit is niet alleen leuk om te doen, misschien ontdek je ook nog wel iets over je partner wat je nog niet wist.

Tip 3: Regel de praktische zaken

Ben je van plan om wel lekker samen de deur uit te gaan? Dan helpt het enorm als je het gevoel hebt dat je alles goed hebt voorbereid voor je kleintje. Denk hierbij ook aan het afkolven van moedermelk, zodat je oppas jouw kindje een flesje kan geven. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel mogelijkheden om moedermelk te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan bewaarzakjes, flesjes of bewaarbekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën