Helemaal tot jezelf met een detox

Daarom moet je zeker een detox proberen
Wil je helemaal tot jezelf komen? Denk dan eens aan het volgen van een detox sapkuur. Met detoxen bedoelen we ook wel het ontgiften en zuiveren van je lichaam. Wat houdt een detox sapkuur precies in, waarom zou je dit doen en wat zijn de positieve effecten hiervan? Al deze vragen beantwoorden we in dit artikel. Lees snel verder en ontdek hoe je helemaal tot jezelf komt met een detox. 


Wat is een detox sapkuur?
Door te detoxen kun je je lichaam ontgiften van afvalstoffen. Jazeker, in je lichaam bevinden zich verschillende soorten afvalstoffen. Deze stoffen kunnen je nieren, lever en darmen sterk vervuilen. Smaakstoffen, E-nummers en zware metalen, ze horen allemaal in dit rijtje thuis. Het hoofddoel van een detox sapkuur is het zuiveren van je lichaam. Hierbij pas je je voedingspatroon geheel aan en reinig je je lichaam door het drinken van verse sappen. Dit doe je een aantal dagen. Er zijn nog veel meer manieren om te detoxen, maar de detox sapkuur is de manier die het meest wordt gekozen.

Waarom een detox sapkuur volgen?
Een detox is soms best pittig, maar veel mensen kiezen hiervoor. Zij geloven erin dat het zeer heilzaam is om je lichaam om de zoveel tijd te detoxen. Zo geeft detoxen je organen rust en wordt je lever gestimuleerd om gifstoffen kwijt te raken. Ook wordt de afvoer van gifstoffen bevorderd en profiteer je van een verbeterde bloedsomloop. En dat terwijl je lichaam in een aantal dagen veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Er wordt ook beweerd dat een detox sapkuur kan helpen bij obesitas, ontstekingen. allergieën, auto-immuunziekten en andere gezondheidsproblemen. Dit lijkt zeer aannemelijk, maar moet nog beter onderzocht worden.

 

Positieve effecten van een detox
Een detox sapkuur heeft veel positieve effecten. Veel mensen ervaren hier diverse voordelen van. Wat de meest genoemde voordelen van een detox sapkuur zijn? Wij hebben hieronder op een rij gezet wat het meest benoemd wordt door mensen die een detox sapkuur uitproberen.

Meer energie en focus
Er zijn veel mensen die zeggen dat ze zich energieker voelen en zich beter kunnen concentreren nadat ze een detox sapkuur gedaan hebben. Dit kan wellicht komen door de grote hoeveelheid en fruit die je bij een detox binnenkrijgt.

Je valt af
Er zijn ook veel mensen die gedurende de detox ineens afvallen. Dit komt doordat je lichaam druk bezig is met het verbranden van alle gifstoffen. Om ervoor te zorgen dat dit gewicht er niet meteen weer aan zit na het detoxen, helpt het om een gezonde leefstijl te blijven hanteren. Maak voordat je met de detox begint alvast een plan hiervoor. Tijdens en na de detox zal je merken dat je minder behoefte zal hebben aan snacks en zoetigheid.

Je krijgt een stralende huid
Iets wat ook als een groot voordeel door velen wordt gezien, is dat je van een detox een stralende huid krijgt. Het is belangrijk om tijdens het volgen van de detox sapkuur veel water te drinken. Drink minimaal 2,7 liter water. Hierdoor kan je lichaam de afvalstoffen beter afvoeren. De sapkuur beschikt over alle voedingsstoffen die essentieel zijn voor een mooie glowy skin.

Ga jij ook voor een detox sapkuur om zo helemaal tot jezelf te komen? Kies bijvoorbeeld voor een sapkuur van 3 dagen: hiermee heb je direct effect en als dit goed bevalt kun je later nog een sapkuur van 7 dagen doen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën