© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

Hoe houd je je woonkamer schoon

Na de slaapkamer wordt thuis de meeste tijd doorgebracht in de woonkamer. Het is dus erg zonde om deze tijd door te brengen in een smerige kamer vol irritaties. Daarom hebben wij hieronder enkele tips gegeven om de woonkamer schoon te houden.

De ramen

De woonkamer is op het mooist wanneer er veel licht binnenkomt, wanneer de ramen vies zijn komt er minder licht binnen en is het uitzicht ook verpest. Een woonkamer met vieze ramen zal er gelijk een stuk minder aantrekkelijk uitzien dan een met schone ramen. Maar hoe krijg je je ramen het best schoon? Dat is simpel. Doseer 15 ml HG glazenwasser in een halve emmer (5L) handwarm water. Was de ramen voor het beste resultaat door middel van ronddraaiende bewegingen. Maak met behulp van een wisser/ trekker de overlappende stroken bij het droogtrekken. Droog het wisserblad na elke strook met een schone doek, voor het opnieuw aanzetten. Was de ramen nooit in direct zonlicht.

Het tapijt

Een mooi tapijt kan zelfs de meest kille woonkamers gezellig maken. Helaas worden ze ook erg snel vies, maar ook hier is een oplossing voor. Met een vlekkenspray of een extra sterke vlekkenspray heb je die vieze vlekken zo uit je tapijt. De vlek verwijder je door deze te besproeien met vlekkenspray het enige minuten te laten inwerken en daarna kan je met een schone en absorberende doek het vuil opnemen. Deze spray kan ook gebruikt worden voor vlekken op de bank.

Houten Meubels

U kent het vast wel kringen op de eettafel, bijzettafel en zelfs op de kastjes. Voor veel mensen zijn deze kringen een grote bron van irritatie. Maar dit is een probleem dat niet moeilijk op te lossen is. Met een schoonmaakmiddel als HG Meubeline zijn deze vlekken snel verleden tijd. Volg onderstaande stappen om meubels te reinigen en er voor te zorgen dat ze hun natuurlijke kleur en glans weer terug krijgen Breng HG meubeline met een schone, niet pluizende doek. Zorg ervoor dat de meubelolie royaal en in rechte banen aangebracht wordt. Laat dit vervolgens 6 à 10 uur inwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën