Hoe kleine behandelingen een groot verschil kunnen maken

Nog altijd bestaat er een zeker vooroordeel tegen cosmetische behandelingen, maar dit is eigenlijk achterhaald. Sterker nog: veel behandelingen zijn eenvoudig uit te voeren en in die zin nauwelijks anders dan pak ‘m beet een pedicure of manicure.

Zo is een ooglidcorrectie een behandeling die dagelijks tientallen keren wordt uitgevoerd. Een echte routine-ingreep, zelfs voor bijgeschoolde huisartsen die dagelijks vooral bezig zijn met medische problemen in plaats van cosmetische zaken.

Vrouwentotaal.nl zet drie behandelingen op een rijtje die snel een groot verschil in het uiterlijk kunnen maken.

1. Bovenooglidcorrectie

De oogleden kunnen met name op latere leeftijd wel eens gaan hangen. Dit heeft diverse oorzaken. Onder meer de genen die je draagt spelen een rol bij het al dan niet gaan hangen van je oogleden en hoe snel dit gebeurt.

Hangende oogleden kunnen een minder mooi gezicht zijn, maar ook daadwerkelijk storend zijn wanneer ze terecht komen in het gezichtsveld. Wanneer dit het geval is, kan er ook een praktische noodzaak zijn voor een bovenooglidcorrectie.

Gelukkig is dit een snelle behandeling, die gewoon bij een kliniek kan plaatsvinden. De oogleden worden plaatselijk verdoofd. Het herstel verloopt vrij snel, waarna je weer met frisse ogen de wereld tegemoet kunt gaan.

2. Spataderen behandelen

Spataderen zijn verdikte adertjes die vaak ontstaan als gevolg van lang stilstaan, zwangerschap of een trombosebeen. Ze kunnen ook schijnbaar uit het niets ontstaan.

Spataderen zijn voor veel vrouwen een doorn in het oog, maar kunnen bovendien klachten veroorzaken, zoals pijn en een vermoeid gevoel.

Een spataderbehandeling is echter erg eenvoudig. Meestal gaat dit met behulp van een etsende vloeistof die adertjes aan elkaar laat plakken. De adertjes gaan hierdoor uiteindelijk kapot.

Er kan kort een blauwe plek ontstaan, maar daarna ruimt het lichaam dit zelf op en zijn de spataderen verdwenen. Ook de klachten die hoorden bij de spataderen verdwijnen hierdoor doorgaans.

3. Littekenbehandeling

Littekens draag je in principe je leven lang mee, toch? Nou, dat hoeft niet perse. Met een speciale littekenbehandeling kun je littekens soms volledig verhelpen en minimaal minder zichtbaar maken.

Dit kan bijvoorbeeld met een zogenaamde CO2-laser, die twee soorten lasers met elkaar combineert. Eén deel verdampt de huid enigszins, terwijl de andere de huid warm maakt en bij elkaar houdt.

Dit kan een klein beetje pijnlijk zijn, maar ook hier verloopt de behandeling snel en is het herstelproces vrij snel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën