Op naar de zon, met het vliegtuig of toch de auto?

Je kan er voor kiezen om met het vliegtuig te gaan, naar jouw vakantie bestemming. Maar een ding is zeker. Je hebt dan geen auto op locatie tenzij je er een leaset. Wel moet je met een paar dingen rekening houden als je kiest voor een autoreis, deze tips lees je in deze blog.

Een reis met de auto hoeft geen uren te duren, want jullie gaan dit jaar lekker naar Duitsland. Tussen het heuvelland, de bergen en de wegen kom je van alles tegen. Controleer daarom van te voren of jouw autoverzekering bestemt is tegen eventuele schade die kan ontstaan onderweg. Zo voorkom je dat je na een ontspannen vakantie, thuis komt met hoge kosten die je niet zag aankomen vooraf.

Doe de check, vooraf

Het kan ook het geval zijn dat jullie dit jaar naar de Italiaanse kust gaan, voor een zorgeloze zonvakantie. Houdt deze reis dan ook onbezorgd, door vooraf de nodige voorbereidingen te treffen. Het is bijvoorbeeld verboden om tussen 15 mei en 15 oktober met bepaalde winterbanden te rijden in Italië.

Functionele tips

De voorbereidingen die je voor je auto aanhoudt, is eigenlijk te vergelijken met het afsluiten van een reisverzekering of de inpaklijst. Doe je het niet, dan kom je op je bestemming aan waarbij je het nodige gewoon vergeten bent. Regel het daarom vooraf lekker thuis, vanaf de bank. Want zelfs de goedkoopste autoverzekering van Nederland, die sluit je in slechts 2 minuten af. Op deze manier ga je met een gerust hart op vakantie en kom je ook ontspannen terug, zelfs al heb je een ongeluk gehad onderweg. Dan weet jij, dat het uiteindelijk goed geregeld gaat worden financieel. Dankzij jouw verzekering.

Goed om te weten

Zorg ervoor dat je in jouw auto ook altijd een ehbo-doos, veiligheidshesjes en voldoende water aanwezig hebt. Het kan zomaar eens van pas komen en dan sta je daar zonder een tankstation in de buurt. Je weet het helaas nooit van te voren en je hoopt het ook niet mee te maken. Maar laat het jouw vakantie niet verpesten. Geniet van jouw vakantie en van jouw auto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën