Hoe krijg jij jouw droomhuis?

Je kunt uren online zoeken naar het perfecte huis. Inspiratie opdoen uit woonblaadjes. Maar wat zijn nu belangrijke punten om op te letten als je op zoek bent naar het perfecte huis?

Soms heb je zoveel keuze dat de twijfel kan toeslaan, maar geen paniek. Wij hebben een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij je droomwoning gaat vinden.

  1. Maak een lijstje met wensen. Een wensenlijst is niet alleen belangrijk om voor jezelf inzichtelijk te hebben wat absolute musthaves zijn, maar prioriteer ze ook, zodat je voor jezelf duidelijk hebt waar je concessies in wilt doen en waar absoluut niet. Vind je een tuin bijvoorbeeld belangrijk, waar overdag de zon op staat? Of heeft dit juist minder belang voor jou en ga je liever voor een klein tuintje maar wil je wel perse een grote keuken? Overleg samen met je partner wat voor jullie belangrijke punten zijn.
  2. Wil je zelf bouwen of ben je op zoek naar een bestaand huis? Als je dit van te voren weet maakt het je zoektocht al een stuk gemakkelijker. Zelf bouwen kan natuurlijk heel veel voordelen hebben. Je kunt het droomhuis bouwen helemaal zoals jij voor ogen hebt. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van moderne villa’s, zorg dan dat je een architect gespecialiseerd hierin vindt. Google naar ‘Architect moderne woning’ en je vindt een aantal goede architecten bij jou in de buurt. Vraag vrijblijvend een gesprek aan en bepaal bij welke architect jij het beste gevoel hebt.

  3. Bepaal je budget
    Klinkt vast erg voordehand liggend maar bereken wat je budget is, zodat je zeker niet voor onverwachtse kosten komt te staan. Houd ook altijd een beetje speling over en zorg dat je zoekt beneden je budget. Als er extra kosten zijn, weet je dat je hier ook nog geld voor hebt. Zorg dat je weet in welke prijscategorie je kunt kijken om teleurstellingen te voorkomen.
  4. Blijf kritisch
    De zoektocht naar je droomhuis kan soms lang duren. Sommige mensen hebben hun doorhuis al gevonden na maanden zoeken, andere jaren. Bedenk goed dat je in dit huis voor waarschijnlijk jaren gaat wonen. Het moet daarom ook perfect zijn, of mogelijkheden hebben om perfect te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën