Hoe maak je je kat echt gelukkig?

Alle katten van vrijheid. Sommigen houden meer van menselijk contact dan anderen maar nogmaals doen wat zij zelf willen is altijd het belangrijkst. Een hond kan men nog wel eens pushen om iets te doen. Bijvoorbeeld het water in te springen of iets eten wat de hond eigenlijk niet heel erg lekker vindt. Een kat daarin tegen kan je dat vrijwel nooit forceren. De kat wordt boos gaat blazen of krabben. Dus hoe kun jij als eigenaar van een kat of oppas nou een positieve bijdrage leveren aan de kat zijn gelukstoestand. Dit kan door bijvoorbeeld een kattenluikje in glas te nemen. Hiermee kan de kat komen en gaan wanneer die wil!

Een raskat goed of slecht?

Vaak willen mensen per se een bepaald ras als kat. Dit kom omdat ze dan precies het uiterlijk krijgen van de kat dat ze willen. De rassen soorten lopen nogal flink uit een en kunnen ook qua prijs nogal behoorlijk van elkaar verschillen. Ook betekent het niet dat een raskat per se beter is dan een niet puur ras kat. Deze gemixte soort heten in de volksmond vaak vuilnisbakjes dit is natuurlijk maar een bijnaam. Het voordeel van de gemengde kattensoorten is dat deze veel sterker zijn dan katten die van een puur ras zijn. Met sterker bedoel ik veel bestendiger tegen ziektes en een beter immuunsysteem. Ook worden de raskatten vaak minder oud. Dus denk goed na of je het geld en de moeite waard vindt om een raskat te nemen.

 

De kat van de buurvrouw

Er liep geregeld een kat langs mijn balkon die altijd even kwam kijken hoe het ging en wat ik aan het doen was. Ik moest niks van katten hebben maar deze was wel heel erg lief. Na een paar weken zo door te gaan besloot ik de deur eens op een kier te laten en ja hoor na een paar uur stond de kat midden in mijn woonkamer. De kat moest alles ontdekken en liep overal doorheen. Toen ik de kat niet meer zag dacht ik dat de kat wel weg zou zijn dus deed ik de deur weer dicht. Tot mijn grote verbazing hoorde ik in de nacht ineens een luid gemiauw en stond de kat van de buurvrouw voor mijn deur te miauwen. Bleek de kat zich toch in mijn huis verstopt te hebben. Sindsdien heb ik met de buurvrouw afgesproken dat mocht je de kat kwijt zijn, geen paniek! Die zit waarschijnlijk gewoon verstopt in mijn huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën