Hulpmiddelen voor stoppen met roken

Veel mensen willen stoppen met roken maar vinden dit erg lastig. Dat is goed te begrijpen, want de nicotine in sigaretten zorgt ervoor dat je verslaafd raakt. Hierdoor is het heel moeilijk om het roken van sigaretten op te geven. Gelukkig zijn er steeds meer hulpmiddelen die je kunnen helpen wanneer je wil stoppen met roken, waaronder de e-sigaret. Wil je zelf graag stoppen met roken? Hieronder bespreken we een aantal verschillende mogelijkheden.

Stoppen met roken met hulp

Aangezien stoppen met roken een uitdaging kan zijn, is het wel zo fijn dat er hulp beschikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld een individuele coach, een groep, een app of je omgeving inschakelen om je extra ondersteuning te bieden. Daarnaast zijn er hulpmiddelen om het stoppen met roken makkelijker te maken, zoals het gebruik van kauwgom, pleisters, pillen, lasertherapie of acupunctuur. Tegenwoordig kan er aan dat lijstje nog een ander handig hulpmiddel toegevoegd worden, namelijk de e-sigaret. 

Nicotinevervangers

Als je volledig wilt stoppen met roken zijn er dus verschillende nicotinevervangers die je kunnen helpen. Hiermee leer je de gewoonte af om een sigaret op te steken en bouw je tevens langzaam je verslaving af. Je kunt nicotinevervangers ook naast elkaar gebruiken zodat het effect vergroot wordt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een nicotinepleister samen met nicotine kauwgom. Een nicotinepleister zorgt ervoor dat je lichaam 24 uur lang nicotine binnen krijgt. Hierdoor heb je minder zin in het opsteken van een sigaret en kom je langzaam van je nicotineverslaving af. En als je de verleiding niet kunt weerstaan, en je behoefte krijgt aan nicotine dan kun je een nicotinekauwgom innemen. Deze kauwgom geeft direct nicotine af, je trek wordt hierdoor verminderd. Bij deze methode kun je ook kiezen voor een mondspray of medicijnen. 

Stoppen met roken door e-sigaret

Met de e-sigaret kun je ook de nicotineverslaving geleidelijk afbouwen. Dit doe je door gebruik te maken van vloeistoffen met verschillende nicotinegehaltes. E-liquids zijn verkrijgbaar met 0, 3, 6, 12 of 18 mg/ml nicotine. De hoeveelheid van 12 mg/ml nicotine komt het best overeen met het nicotinegehalte in normale sigaretten. Wanneer je gewend bent aan de hoeveelheid nicotine kun je een e-liquid kopen met een lager gehalte. Je kunt twee vloeistoffen ook combineren om de stap nog meer te verkleinen, bijvoorbeeld 6 en 12 mg/ml nicotine om 9 mg/ml nicotine te maken. Je lichaam kan op deze manier langzaam wennen aan het lagere nicotinegehalte, waardoor de verslaving afneemt.

Zelf stoppen met roken met de e-sigaret

Wanneer je zelf wil gaan stoppen met roken met behulp van een e-sigaret, kun je het beste kiezen voor de variant die bijgevuld kan worden. Je kunt dan flesjes e-liquid kopen met verschillende nicotinegehaltes en deze zo nodig met elkaar mengen. Er is een ruim aanbod met verschillende e-liquids waar je gebruik van kunt maken. Er zijn ook handige startersets te vinden, zoals de JustFog Q16 Pro, zodat je meteen een goede basis in huis hebt om te beginnen met vapen. Zo wordt het makkelijker om de stap te zetten om een e-sigaret te gaan gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën