Verschil tussen inboedel- en opstalverzekering

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen naar een nieuw huis of appartement? Dan is het belangrijk om uw toekomstige woning te verzekeren. Dus het is tijd om je hierin te verdiepen. Wat zijn bijvoorbeeld de meest voorkomende verschillen in woning- en bouwverzekeringen?

Verschil tussen inboedel en gebouw

Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in uw huis verzekerd tegen onder andere brand, water of diefstal. Dit geldt ook voor schade die u zelf per ongeluk veroorzaakt. Ook krijgt u vaak een garantie tegen onderverzekering. Onderschat de noodzaak van een inboedelverzekering niet. De totale waarde van uw inboedel is vaak hoger dan verwacht. Denk maar aan de verschillende smartphones, tablets, laptops en TV’s die een gezin in huis heeft. Je huis zelf is waarschijnlijk je meest waardevolle bezit en ook deze moet dus worden verzekerd. Daarom heb je ook een opstalverzekering. Met een opstalverzekering zijn uw huis en alles wat daaraan vastzit, bijgebouwen zoals een schuur, garage en hekwerk ook goed beschermd.

Wat is het verschil?

Kortom, wat is het verschil tussen deze verzekeringen? De inboedelverzekering is er voor de spullen in en om uw huis, die u kunt verplaatsen. Let op, om uw spullen buitenshuis te verzekeren heeft u vaak nog een buitenshuis dekking nodig. De opstalverzekering is er voor het huis zelf, alle bijgebouwen en alles wat vast zit. De inboedel verzekering is er dus voor roerend goed en de opstalverzekering voor onroerend goed. Niet iedereen heeft zowel een huis- als een opstalverzekering nodig. De inboedelverzekering is verstandig voor iedereen die zijn of haar spullen goed wil beschermen.

Maar zelfs onder de inboedelverzekeringen zijn er weer verschillen. De grootste verschillen zitten hem in de verzekeraars die deze verzekeringen aanbieden. Welke het beste bij u past en het voordeligst is, kan je het beste zien via de vergelijkingssite van DIKS. Via deze site kan je de inboedelverzekering van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën