Waarom Xerox printers erg milieuvriendelijk zijn

Om hun steentje bij te dragen aan het milieu werkt Xerox aan het elimineren van het gebruik van persistente, bio accumulatieve en toxische materialen in de hele toeleveringsketen. Xerox hanteert strenge interne normen voor schone productie en hebben processen opnieuw ontworpen of vervangen om het gebruik van giftige stoffen en zware metalen drastisch te verminderen. Hun producten zijn veilig in gebruik en kunnen op verantwoorde wijze worden verwijderd om onze schone lucht en schoon water te behouden.

Het elimineren van giftige materialen uit de toeleveringsketen

De leveranciers van de Xerox printer moeten voldoen aan de strenge normen van Xerox om de chemische inhoud van huh producten te controleren. Xerox is lid van de Responsible Business Alliance (RBA), die een op normen gebaseerde aanpak heeft ontwikkeld voor het toezicht op de naleving van de normen door leveranciers op verschillende gebieden van sociale verantwoordelijkheid, waaronder arbeid, gezondheid, veiligheid en milieuactiviteiten.

Controle op het gebruik van chemicaliën en water bij Xerox-activiteiten en door middel van productontwerp

In de afgelopen 20 jaar heeft xerox de uitstoot van de industriële lucht aanzienlijk verminderd en ze blijven zich inspannen om nog meer te doen. Xerox ontwerpt hun producten met het oog op een strikte controle van de uitstoot van chemische stoffen en het lawaai tijdens het gebruik van de apparatuur. De huidige producten van Xerox hebben chemische emissieniveaus die ver onder de wereldwijde wettelijke vereisten liggen.

Xerox-toners zijn niet giftig en leveren geen gevaarlijk afval op.

Het water dat door Xerox-activiteiten wordt verbruikt, is afkomstig van lokale gemeentelijke leveranciers die water uit meren, rivieren en andere oppervlaktewateren halen. De waterlozingen op de productielocaties worden gecontroleerd als dat nodig is om de naleving van de lokale lozingslimieten voor het sanitair riool te valideren. Het afvalwater van de productieprocessen wordt, indien nodig, gezuiverd voordat het wordt geloosd op de lokale sanitaire riolering. Xerox streeft er ook naar om de planeet te behouden door het water te recycleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën