Je tuintafel een boost geven met een tafelzeil!

Ben jij op zoek naar een manier om je tuintafel een boost te geven? Dan is een tafelzeil wellicht de oplossing voor jou! Een tafelzeil is niet alleen praktisch, maar kan ook nog eens zorgen voor een gezellige sfeer in je tuin. Let wel altijd op dat een tafelzeil in de zon kan verkleuren. Wil je dit voorkomen? Dan is een buitentafelkleed wellicht meer geschikt. Bij de webshop hiptafelzeil vind je een uitgebreid assortiment met zowel tafelzeil als buitentafelkleden.

 

Wat is een tafelzeil?

Een tafelzeil is een dunne plastic of vinyl laag die over de tafel wordt gelegd ter bescherming tegen krassen en vlekken. Tegenwoordig hoeft een tafelzeil of tafelkleed niet meer saai of oubollig te zijn! Er zijn namelijk talloze kleuren en patronen beschikbaar. Hierdoor kun je jouw tuinmeubelen helemaal naar eigen smaak decoreren. Het grote voordeel van een tafelzeil is dat het ontzettend praktisch is. Het beschermt de tafel niet alleen tegen krassen en vlekken, maar ook tegen vocht en vuil. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan het schoonmaken van je meubels en kun je langer genieten van mooie, schone tuinmeubelen.

 

Kun je een tafelzeil gemakkelijk op maat snijden?

Een tafelzeil kan eenvoudig worden aangepast aan de afmetingen van jouw tuintafel. Om hieraan te beginnen heb je natuurlijk een goed stanleymesje nodig. Gebruik bij voorkeur een nieuw mesje die nog helemaal schoon in. Hiermee kun je het tafelzeil gemakkelijk op maat snijden. Voordat je begint met snijden is het belangrijk om de afmetingen van je tafel goed op te meten. Meet zowel de lengte als de breedte van de tafel en voeg hier enkele centimeters aan toe. Dit zorgt ervoor dat het tafelzeil iets overhangt en de hele tafel bedekt. Over het algemeen wordt 10 centimeter per kant aangehouden. Wil je dit groter of kleiner? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Gebruik eventueel een potlood of marker om langs de randen van de tafel te tekenen. Snij nu voorzichtig langs deze lijnen met behulp van het mesje.

 

Tips voor een picknick in de tuin

Wil je al een tijdje een picknick houden in de tuin? Alleen hield de eventuele beschadigingen die aan je tafel kunnen ontstaan je tegen? Dan is het tijd om te genieten van een gezellige picknick in je tuin! Hieronder vind je enkele tips voor een geslaagde picknick:

 

  1. Kies lekkere hapjes: Bij een picknick draait alles om lekker eten! Zorg dus voor lekkere broodjes, salades, fruit en snacks zoals nootjes of chipjes.
  2. Neem voldoende drinken mee: Vergeet niet om voldoende drinken mee te nemen tijdens je picknick. Denk bijvoorbeeld aan sapjes, water of frisdrank.
  3. Maak het gezellig: Neem een draagbare speaker mee en zet wat leuke muziek op. Hiermee creëer je heel gemakkelijk een fijne sfeer.
  4. Bescherm jezelf tegen de zon: Een picknick in de tuin is heerlijk maar kan ook behoorlijk warm zijn. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken en gebruik ook zonnebrandcrème.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën