Manieren om recepten te bewaren

Met de voedselpakketten van Mega Food Stunter krijg je veel eten voor een spotprijsje. Het is dan weer tijd om recepten op te zoeken en lekker te gaan kokkerellen. Maar als je slim bent zoek je een plek om alle recepten op te slaan. Je wil natuurlijk je favoriete recepten wel kunnen terugvinden. Hieronder een paar manieren hoe je dat kan doen.  

Favorieten 

In Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer kan met een simpele klik recepten aan je favorieten toevoegen. Meestal kan je ook gemakkelijk een backup maken en deze synchroniseren met bijvoorbeeld je mobiele telefoon of tablet, zodat je altijd je favoriete recepten bij de hand hebt. Als je veel recepten opslaat, kan het handig zijn om mappen aan te maken, bijvoorbeeld per menu of gerecht. 

Pinterest 

Dit sociale netwerk is gratis en perfect voor het opslaan van je favoriete receptenEr komt op pinterest zelf veel inspiratie voor eten langs. En met de Pin-knop, kan je alles van elke site opslaan, inclusief recepten. Je kunt meerdere borden maken, zoals een voor je favoriete eten, en een voor keukengerei dat nog op je verlanglijstje staat of slimme keukentips die je nog steeds gebruikt. Pinterest is echt heel handig en ik raad zeker aan dit te gebruiken om de recepten op te slaan.  

Word 

Ouderwets misschien, maar effectief. Deze Word-documenten bewaar je ook handig in de cloud, bijvoorbeeld via Dropbox. Zo leg je je tablet in de keuken en lees je er recepten op. Google Docs is zelfs effectief, waarmee je twee vliegen in één klap slaat: sla het digitaal op en lees het overal en op elk apparaat. 

Receptenboek 

Wil je alle favoriete digitale recepten liever ouderwets opslaan? Zet ze dan in je receptenboek. Je kunt het natuurlijk zelf thuis doen met een printer en ringband, maar er zijn ook tientallen websites die het vakkundig voor je doen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën