Met deze tips word je jouw stress de baas!

Een overvolle agenda met sociale afspraken, naderende deadlines op werk en dan ook nog eens alle liefde en zorg aan je kinderen besteden. Veel vrouwen zitten zo nu en dan met de handen in het haar; de stress overvalt! Als stress nou gewoon bij stress bleef, en enkel het mechanisme was dat aangeeft dat je iets harder moet werken of dat het je iets te veel wordt, dan was er nog niet zoveel aan de hand geweest. Maar het is juist de stress die je minder snel laat werken, die angstgevoelens veroorzaken en er misschien zelfs voor zorgen dat je je een tijdje niet meer gelukkig voelt. Gelukkig zijn er veel oplossingen om jouw stress weer de baas te worden! Lees snel met ons mee.

 

Er tussen uit

En dan bedoelen we niet een weekendje met gezin en al op bezoek bij je zus of ouders. Hoewel dit natuurlijk hartstikke gezellig kan zijn, doelen we met ‘ertussenuit’ een week of zelfs meerdere weken even geen agenda meer aan je hoofd! Zoek een locatie uit waar de zon schijnt en waar je tot rust kan komen (misschien zelfs alleen). Je zult merken dat de zon jouw gemoedstoestand wonderen zal doen en dat je na een week (of meerdere) weer klaar voor de start bent! Mocht het nou niet mogelijk zijn om er een aantal weken tussenuit te piepen, in verband met je werk, kan je natuurlijk altijd het gesprek met jouw baas aangaan; remote working! Want zeg nou eerlijk, werken in Lissabon, Madrid of Milaan klinkt alsnog als meer rust dan werken achter je bureau in Nederland, toch?

 

Sporten

Soms zal je er toch echt aan moeten geloven, naast die overvolle agenda en naderende deadlines. Pak jouw handdoek uit de kast, vul je bidon en zoek je motivatie, het is tijd voor een uurtje sporten! Met een paar uurtjes sporten per week zal je merken dat jouw innerlijke stress een stuk minder wordt. Sporten is de ultieme manier om je gedachten even uit te zetten en naderhand te reflecteren op de gedachten die tijdens het sporten helemaal niet meer zo belangrijk leken!

Rust pakken

Als je opziet tegen alle afspraken in jouw agenda, of alles je echt te veel wordt, zeg dan gerust afspraken af. Ga dan een keer niet in op die verjaardag uitnodiging of het etentje met je vriendinnen. Elke vrouw is wel eens toe aan meer rust en niemand zal er dan ook raar van opkijken als jij gewoon eerlijk aangeeft dat je ‘’vereert bent uitgenodigd te zijn, maar voor deze keer toch even overslaat, omdat het iets te veel wordt’’.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën