Neusspoelen tegen voorhoofdsholteontsteking

Je hebt continu hoofdpijn. Als je voorover bukt, dan voel je als het ware de hoofdpijn naar voren rollen en je voelt dat de druk op je voorhoofd toeneemt. Grote kans dat je voorhoofdsholteontsteking hebt. Wat veel mensen niet weten, is dat je neus spoelen met een neusdouche wonderen doet.

Andere symptomen van voorhoofdsholteontsteking zijn onder andere een loopneus of verstopte neus, niezen, hoofdpijn, druk achter de ogen, groengeel snot en vermoeidheid. Soms komt er ook koorts bij kijken. Meestal wordt dit veroorzaakt door een (verkoudheids)virus. Het goede nieuws is dat een voorhoofdsholteontsteking vanzelf overgaat. Het slechte nieuws is dat als je twee weken of langer klachten hebt of als je langer dan een week koorts hebt, dat je je bij de huisarts moet melden voor behandeling. In eerste instantie gebruik je zelf paracetamol en spoel je je neus, bijholten en voorhoofdsholten met een neusdouche. Je neus spoelen is een van de eerste dingen die een KNO-arts je zal adviseren, omdat dit in ieder KNO-behandelplan is opgenomen voor wat betreft neusaandoeningen. Goede neusdouches zijn te bestellen via neilmednederland.nl. Ook kinderen kunnen hun neusspoelen. NeilMed Nederland heeft hiervoor speciale kinderneusdouches in het assortiment. Bij ernstige aanhoudende klachten zal de huisarts antibiotica voorschrijven. Dit helpt alleen als je voorhoofdsholteontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie, wat in 75% van de gevallen ook daadwerkelijk zo is. Vaak krijg je een langere antibioticakuur voorgeschreven, omdat een korte te weinig effect heeft op de voorhoofdsholteontsteking.

Er zijn websites die je aanraden om een neusspray te kopen met xylometazoline. Dit is de beruchte stof waaraan je verslaafd raakt als je dat in je neus spuit. Doe dit alleen na overleg met je huisarts en nooit langer dan het voorgeschreven aantal dagen. Gebruik je het wel langer, dan ben je verder van huis, raak je verslaafd en krijg je alleen maar meer klachten. Plus dat het ook nog eens ongezond is. Een uitstekend alternatief is het spoelen van je neus met een neusdouche. Neusspoelen mag zo vaak als je wilt. Hiervoor gebruik je farmaceutisch en zuiver nasaal spoelzout. Ook is er een extra sterke variant nasaal spoelzout, waardoor je neusslijmvlies nog sterker zal slinken en je weer lucht zal geven. Nasaal spoelzout is ook te verkrijgen bij neilmednederland.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën