Ondernemers opgelet! Heb jij al een kredietverzekering?

Ondernemers opgelet! Heb jij al een kredietverzekering?

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. Je wil je bedrijf zien groeien of misschien is alleen het draaiende houden in deze tijd al een grote uitdaging. Als je klanten de optie geeft om met krediet te betalen brengt dit het risico met zich mee dat ze niet betalen. Een extra zorg aan je hoofd waar een  Kredietverzekering bij kan helpen. Kort uitgelegd is een kredietverzekering een verzekering die je beschermt tegen de schade die je op kunt lopen wanneer een van je klanten niet kan betalen. Daardoor heb jij een zorg minder aan je hoofd en kun je jouw kostbare tijd besteden aan écht belangrijke zaken.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering helpt tegen de schade van een niet betalende klant. Bijvoorbeeld als een klant failliet gaat. De verzekering gaat dus niet een schuld innen bij de klant, maar vangt de gevolgen van het niet betalen van de klant op. Zo hoeft jouw eigen bedrijf dus niet op te draaien voor de kosten. Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen en deze kan worden aangepast aan jou behoeften. Zo zijn er speciale verzekeringen voor eenmalige grote projecten of voor projecten met een hoog risico.

Daarnaast bieden sommige kredietverzekeraars extra diensten aan. Zo kunnen ze een database hebben met klanten over de hele wereld met bedrijfsinformatie waarmee het risico ingeschat kan worden. Zo kun je bewust samenwerkingen kiezen met minder risico. Ook kunnen ze soms helpen bij incasso van facturen zodat er minder vertraging ontstaat bij betalingen. Maar het belangrijkste blijft de schadedekking.

Voor wie is het?

Voor elke ondernemer, elk soort bedrijf in elke branche, die krediet verleent aan andere bedrijven. Het wordt voornamelijk gebruikt door exporterende bedrijven. Verder zorgt een goede kredietverzekeraar altijd dat zij iets op maat kunnen aanbieden. Er is dus altijd een optie die jouw bedrijf kan helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën