gordijnen

Optimaal wonen met raamdecoratie op maat

Word je s ’ochtends ook wakker door het daglicht in je slaapkamer en ontneem je jezelf hierdoor de kans om uit te slapen? Best vervelend als je een dag of weekend vrij hebt. Of heb je ’s avonds weinig privacy in de woonkamer? Hier zijn hele goede oplossingen voor te vinden.  

Maak de slaapkamer goed donker

Als de zon eerder opkomt in jouw slaapkamer, dan heb je daar vanaf nu geen last meer. Dankzij de verduisterende rolgordijn blijft het licht buiten en kan je ’s nachts en overdag niet meer gestoord worden. Daarnaast zijn de gordijnen warmtewerend, zodat je kamer geen sauna wordt aan het eind van een zomerse dag.  Of te wel, met verduisterende gordijnen is jouw kamer volledig koel, donker en voorzien van veel privacy.

Stel het zelf samen

Natuurlijk zijn er meer ruimtes in huis waarbij je wel wat sfeer en privacy kan gebruiken. Bij de keuken en woonkamer wil je liever geen mensen hebben die graag een kijkje in huis willen nemen. Daarvoor zijn er de rolgordijnen verkrijgbaar, in drie series. Afhankelijk van je wensen, kan je kiezen voor veel of weinig lichtinval, ultieme privacy of ga je voor sfeer. Een rolgordijn heb je dan ook als semi-transpant of verduisterend. Ben jij iemand die overdag wel wat daglicht kan gebruiken of juist totaal niet. Voor elke ruimte kan een rolgordijn goed werken en op maat gemaakt worden.

Liever geen gordijnen?

Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden, zoals de houten jaloezieën. Hiermee creëer je een natuurlijke look in huis, verkrijgbaar in diverse trendy kleuren. Met jaloezieën heb je zelf in de hand hoeveel daglicht en privacy je in huis hebt. De jaloezieën zijn eenvoudig schoon te maken en zijn katvriendelijker dan gordijnen. Geen wapperende stof die zijn interesse wekt, dus daar hoef je je ook geen zorgen meer om te maken.

Vanaf nu heb je geen last meer van te veel daglicht en te weinig privacy. Want met één van deze 3 mogelijkheden of juist met een combinatie ervan ben jij voorzien van een sfeervol huis, die van alle gemakken voorzien is. Nog een tip, was je gordijnen niet continu. Eén keer per jaar is voldoende, dan blijven ze echt mooi. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën