Pimp jouw moderne huis op met ouderwetse & simpele veranderingen

Antieke meubelen worden steeds populairder. Je kunt een statement maken met antieke of ouderwetse meubelen en hiermee kan een vintage karakter worden bereikt. Een ouderwetse stijl kan geweldig worden gecombineerd met een moderne stijl.

 

Kleine veranderingen

Een kleine aanpassing kan al een hele andere uitstraling geven. Bijvoorbeeld deurklinken in jaren 30 stijl. Erg gaaf én het geeft een ouderwetse uitstraling. Vooral de zwarte deurklinken zorgen voor een retro look. Maar denk ook aan wc-sloten waaraan je kunt draaien en het dan aangeeft ‘vrij’ of ‘bezet’.

 

Kleine details die worden vergeten

Het zijn vaak de kleine details die het verschil kunnen maken, maar in eerste instantie wordt hier niet snel aan gedacht. Op deze manier ben je onderscheidend van de andere huizen in de buurt of de vorige eigenaren. Voeg bijvoorbeeld contrast toe. Kies een andere kleur om je muren mee te verven dan je al hebt. Kies een kleur die contrasteert. Of denk nog verder; vervang je raam- meubel- en deurbeslag. Kies voor een wat ouderwetsere deurbel, deurklink of slot, zodat ook de buitenkant van je huis een andere uitstraling krijgt.

 

Richt je huis opnieuw in

Een andere uitstraling valt ook te behalen door je huis opnieuw in te richten. Heb je nog een antiek tafeltje staan van je vader of moeder of nog van opa en oma? Gebruik deze zeker om centraal te zetten in het interieur. Door het tafeltje toe te voegen en het huis opnieuw in te richten kun je al snel een totaal andere look creëren. Dit is natuurlijk super als je net die ouderwetse draai wil geven aan je moderne huis.

 

Sierkussentjes

Vaak hebben sierkussentjes ook een ouderwetse uitstraling. Probeer deze eens uit op de moderne bank. Zo straalt je woonkamer een moderne look uit, met wat retro en ouderwetse feelings hier en daar. Geweldige combinatie, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën