Zelf inktcartdriges navullen

Je kunt ervoor kiezen om zelf je inktcartridges na te vullen met zogenaamde navulsets. De prijzen van de navulinkt loopt behoorlijk uiteen, maar liggen gemiddeld genomen ligt het onder de prijs voor nieuwe cartridges. Bovendien krijg je meer inkt als je kiest voor een navulset. Een navulset bevat een handleiding, inktflesjes en een aantal naalden om de inkt in de cartridge te spuiten. In sommige gevallen krijg je er ook handschoentjes bij. Navullen is een precies en vaak rommelig werkje. Het is dus belangrijk dat je jezelf erop voorbereid dat je vies kunt morsen, zeker de eerste paar keer. Ook is het verstandig om altijd een paar handschoentjes te dragen.

 

Inktcartridges laten navullen

Als je het zelf navullen een vervelend of rommelig werkje vindt kun je er ook voor kiezen om het te laten doen bij een gespecialiseerd bedrijf. Je hoeft dan zelf alleen maar je lege cartridge mee te nemen en zij doen de rest. Het is natuurlijk wel wat duurder dan als je het zelf doet, maar het is goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe cartridges. Ook hoef je dan niet na te denken of je wel de juiste navulinkt gebruikt. Een cartridge werkt namelijk niet met alle soorten inkt. Het nadeel van het professioneel laten bijvullen is dat winkels gebruik maken van verschillende merken inkt, en je de kwaliteit dus niet kunt controleren.

 

Chip resetten na het navullen

Afhankelijk van het merk van je printer zul je ook de chip moeten resetten. Als je printer niet meteen werkt nadat je de inkt bijgevuld hebt zul je de chip op de cartridge moeten resetten. Deze chip laat de printer weten wanneer hij leeg is. Je kunt deze chip zelf redelijk eenvoudig resetten, maar in de meeste gevallen heb je hiervoor wel een chip resetter nodig. Een chipresetter is een klein apparaat dat werkt op batterijen of via een usb-kabel. Een chipresetter is verkrijgbaar voor 10-20 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën