Vaatwassers met Comfortlift – nooit meer bukken tijdens in- en uitruimen

Een vaatwasser biedt veel uitkomsten: het maakt automatisch jouw vaat schoon, kan naast vaat ook onderdelen van keukenapparatuur schoonmaken en zorgt ervoor dat jouw keuken altijd opgeruimd eruit ziet. Wat voor velen alleen een nadeel is, is het in- en uitruimen van het apparaat. Je moet namelijk continu, bij alles wat je pakt of erin zet, bukken. Daar heeft AEG een oplossing voor bedacht die in verschillende inbouw vaatwassers zit: ComfortLift. In deze blog lees je daar meer over.

Hoe werkt het?

Dankzij dit systeem kan je de onderste lade van de vaatwasser naar boven tillen. Het komt dan op hetzelfde niveau terecht als het bovenste rek, waardoor je de lade kan uitruimen zonder te hoeven bukken. Je drukt het handvat van de onderste lade in en hij gaat automatisch naar boven. Ben je klaar met het in- of uitruimen? Met datzelfde handvat duw je de lade ook weer naar beneden. Super eenvoudig!

Voorzichtigheid gewenst

Het is ideaal dat de onderste lade van een ComfortLift vaatwasser vrijwel automatisch naar boven en vervolgens weer naar beneden gaat. De lade heeft alleen best veel vaart wanneer hij vol is en naar beneden gaat. Je kunt je alleen wel voorstellen hoe dat gaat wanneer de lade is gevuld met servies. Natuurlijk heeft AEG erover nagedacht dat het niet schadelijk is voor jouw servies, maar een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Heeft een schaaltje al een klein barstje, dan kan dit net dat zetje zijn om hem kapot te laten gaan. Het is daarom verstandig om zo’n volle lade licht tegen te houden wanneer hij naar beneden gaat.

Enkele kanttekeningen

Dankzij het ComfortLift-systeem kan je het onderste rek niet uit de vaatwasser halen. Dat zorgt er ook voor dat je minder goed bij de onderkant kan komen. Wil je dat jouw vaatwasser de vaat altijd blinkend schoon maakt, dan moet je regelmatig het filter verschonen en moet het bakje met zout voldoende gevuld zijn. Omdat het rek niet weggehaald kan worden, kan je dus ook niet goed bij het filter en het zoutcompartiment, waardoor het schoonmaken en bijvullen moeizamer gaat.

Houdt er ook rekening mee dat je niet bij het bovenste rek kan wanneer het onderste rek omhoog staat. Je kunt dus niet de twee rekken tegelijkertijd naar buiten halen.

Als laatste nadeel neemt dit systeem ruimte in het onderste rek in beslag. Daardoor heeft AEG ervoor gekozen om geen bestekkorf in die lade te plaatsen, maar zit er een besteklade bovenin. Sommigen zullen dit een nadeel noemen, hoewel anderen dat juist fijner vinden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën