Huidverzorging: tips voor een stralende huid

Het belang van huidverzorging! 

Onze huid is één van de belangrijkste delen van ons lichaam. Van het opslaan van vitamine D, tot het op peil houden van onze lichaamstemperatuur… De functies van de huid zijn talloos. Je hebt er dus alle belang bij je huid in opperbeste conditie te houden. Maar er is meer! Je huid is als het ware je ‘visitekaartje’, het meest zichtbare onderdeel van je lichaam. Je huid zo verzorgd en stralend mogelijk houden is dan ook een absolute must. Hoe zit het dan met een gezonde huidverzorging? Wij geven je alvast vijf handige tips. Zo gebruik jij voortaan ook de juiste huidverzorging op de juiste manier.

Hydrateer je huid

Je huid hydrateren door voldoende water te drinken? Het is helaas een fabeltje. Wil je de huid echt voorzien van een extra dosis hydratatie, kies dan voor skincare producten met ingrediënten als lipiden of ureum. De werkzame stoffen in deze ingrediënten zorgen er voor dat de huid beter is staat is vocht op te nemen.

Het belang van een goede cleaner? 

Skincare is meer dan enkel smeren. Een goede reiniging is van essentieel belang. Je huid reinigen betekent niet enkel make-up, maar ook vuil en talg verwijderen. Kies voor producten die PH-neutraal zijn en niet te agressief voor je huid. Last van een droge huid? Probeer lange douchebeurten met heet water te vermijden. Ook zeep vervang je best door zeepvrije douche-producten op basis van olie.

Onmisbaar: de dagcrème! 

Je huid verzorgen met een dagcrème zorgt er voor dat de huidbarrière herstelt wordt en in goede conditie blijft. Of je nu een droge huid hebt, of net extra vettig, een goede basis dagcrème met neutrale huidproducten is steeds de beste keuze. Wil je toch dat tikkeltje extra? Kies voor een crème met extra zink voor een extra ontsmettend effect. Heb je een vette huid, maar wil je acné geen extra boost geven? Een crème met Evermat of Tea Tree verminderd de talgproductie en houdt de poriën klein en zuiver.

Bescherm je huid tegen de zon! 

Teveel zon is schadelijk voor de huid. Daar bestaat al lang geen twijfel meer over. Toch gaat het verder dan enkel zonnebrand. Last van puistjes of onzuiverheden? Wanneer deze teveel aan de zon worden blootgesteld kunnen ze tot pigmentatieproblemen leiden. Kies voor een olie met extra glycirrhetinezuur of L-carnitine. 

 

Nachtcrème: voor een optimale schoonheidsslaap! 

Wanneer je toe bent aan een schoonheidsslaapje, wil je natuurlijk geen vettige crème die de hele nacht plakkerig aanvoelt. Check daarom vooraf goed welk huidtype je hebt. Hoe vetter je huid, hoe luchtiger de textuur van je nachtcrème dient te zijn. Bij de keuze van je nachtcrème leg je de focus best op één aspect. Heb je last van een specifiek probleem waar je graag wat extra aandacht aan besteedt? Rimpels, pigmentvlekjes of droge plekken? De nachtcrème is de beste keuze om deze te bestrijden. De crème krijgt heel wat tijd om grondig in te werken en zal zijn effect dan ook sneller laten zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën