Hoe word je een lerares?

Als u geïnteresseerd bent om aan een onderwijscarrière te beginnen, helpt deze gids u de stappen en belangrijke informatie te leren die u moet weten over hoe u lerares kunt worden. Er zijn twee routes om gecertificeerd te worden: de traditionele route waarbij een bachelordiploma en een voorbereidingsprogramma voor docenten worden gevolgd, en de alternatieve route voor kandidaten die niet-traditionele paden naar de klas volgen. Als u het proces om lerares te worden begrijpt, kunt u een plan ontwikkelen om aan alle vereisten voor lerarencertificering te voldoen. Lees hieronder verder voor meer informatie over hoe u lerares kunt worden.

Beslissen of lesgeven iets voor u is

Een carrière in het lesgeven kan zowel bevredigend als uitdagend zijn. Goede leraren hebben dagelijks een positieve impact op jongeren. Ze leren hun studenten niet alleen academische vaardigheden, maar ook hoe ze zich op de juiste manier moeten gedragen, hoe ze met anderen kunnen omgaan en hoe ze hard kunnen werken om doelen te bereiken. Als u hoopt op een carrière waarmee u een bijdrage kunt leveren aan de samenleving en een echt verschil kunt maken in de wereld, dan kunt u overwegen om les te geven.

Velen die ervoor kiezen om lerares te worden, hebben een lange en bevredigende loopbaan, hoewel er sommigen zijn die het veld om verschillende redenen vroegtijdig verlaten op zoek naar ander werk. Voordat u de tijd en energie steekt voor certificering en de opleiding die nodig is om een ​​onderwijspositie te vinden, is het erg belangrijk om er zeker van te zijn dat u geschikt bent voor de baan en dat de baan bij u past.

Leraren werken met kinderen of volwassenen in de klas of andere leeromgevingen. Leeromgevingen omvatten openbare of particuliere scholen. Leraren in het basis-, middelbaar en middelbaar onderwijs spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van het leven en de toekomst van kinderen, door les te geven in academici zoals taalkunsten en wiskunde, evenals persoonlijke vaardigheden zoals gedrag en discipline. Docenten moeten een uitstekend begrip hebben van hun leerstof en het vermogen hebben om hun kennis effectief met anderen te communiceren.

Een docent kan alle vakken onderwijzen of zich specialiseren in een of twee vakken. Doorgaans geven leraren in de kleuterschool en basisscholen een groep kinderen les in een breed scala aan onderwerpen, waaronder lezen, wetenschappen en rekenen. Leraren van middelbare scholieren en middelbare scholieren concentreren zich over het algemeen op een of twee speciale vakgebieden, zoals wiskunde of wetenschappen. Binnen deze bredere gebieden kan een docent meerdere cursussen geven. Een lerares op een middelbare school die gespecialiseerd is in het vakgebied wetenschap, kan bijvoorbeeld cursussen geven in scheikunde, biologie en natuurkunde. Om les te geven in de meeste specialiteiten, is een diploma en staatscertificering op dat goedkeuringsgebied vereist.

Vereisten voor docenten

Om aan een onderwijsprogramma aan een universiteit of hogeschool te kunnen deelnemen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze vereisten verschillen per programma. De beste manier om volledig te begrijpen wat u moet bereiken om lerares te worden, is door naar de website van de door u gewenste onderwijs school te gaan.

Toelatingsexamens en vereisten tijdens de opleiding

Veel studenten hebben een toets nodig om aan een lesprogramma te beginnen. De Wiscat oefentoets of de Pabo rekentoets, worden door veel scholen gebruikt als toelatingsexamen voor lerarenvoorbereidingsprogramma’s en zijn bij veel scholen ook vereist om lerarencertificering te behalen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën