Waarom een design wijnrek een must is in een stijlvolle keuken of woonkamer

Om je keuken of woonkamer nog stijlvoller in te richten is een design wijnrek een opvallende of juist subtiele aanvulling, echter is het natuurlijk wel belangrijk dat dit past bij het interieur.

Verschillende materialen

Het materiaal van een stijlvol wijnrek kan zowel van hout, staal, of van smeedijzer zijn, maar plastic is tegenwoordig ook erg populair. Let vooral goed op hoe je inrichting is en welk materiaal je wilt gebruiken. Daarnaast of het wijnrek functioneel is of echt puur voor de sier.

Waar moet je op letten als je wijn goed wilt bewaren?

Niet iedere wijn is geschikt om jarenlang te bewaren. Witte wijn kan doorgaans 1 tot 2 jaar worden bewaard en rode wijn tot zelfs 3 jaar. Belangrijk is dat er geen grote temperatuurschommelingen plaatsvinden.

  • Bij wijn met traditionele kurken is het van belang dat de fles liggend wordt bewaard, zodat er contact tussen de kurk en wijn blijft, waarmee je voorkomt dat de kurk niet uitdroogt. Een droge kurk is niet alleen slecht voor de wijn, maar het zorgt ook dat de kurk er moeilijker uitgaat en dus eerder breekt.
  • Wijn mag niet teveel worden blootgesteld aan fel licht, zowel zonlicht als kunstlicht. Als dit wel gebeurt kan het zijn dat de wijn oud en muf gaat smaken.
  • Bij mousserende wijn is het belangrijk om een stevig wijnrek te hebben om trilling tegen te gaan voor opslag bij langere tijd.

Welke wijn wil ik hebben?

Als je op zoek bent naar een divers aanbod van kwalitatief betaalbare wijnen is Budgetwijnen een aanrader! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën