Verzenden naar het buitenland

Soms wil je wel eens een pakket naar het het buitenland versturen. Misschien denk je er nog zo direct bij na, maar er gelden internationale regels voor het versturen van post en pakketten. Je kunt een zakelijk pakket versturen, of een ander soort pakket, maar aan de regels die vast zijn gelegd in de wet ontkom je niet. Er zijn een aantal verzendvoorwaarden waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je over de verzendvoorwaarden die gelden als je pakketjes of post naar het buitenland stuurt. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

 

Algemene verboden

Er zijn wat algemene verboden die gelden voor bepaalde goederen en stoffen. Het algemene verbod geeft dus aan dat deze in elk land wettelijk verboden zijn om te versturen.

  • Aftershave en parfum
  • Lithium
  • Spuitbussen, zoals haarspray, deodorant, luchtverfrissers en slagroom.
  • Handgels die gemaakt zijn op basis van alcohol of ethanol.

 

1 januari 2020 & 15 maart 2020

Naast de algemene verboden voor sommige goederen en stoffen is er ook nog iets veranderd vanaf 1 januari 2020. Namelijk dat je geen goederen die gefrankeerd zijn met een postzegel naar het buitenland kunt versturen. Er heeft op 1 januari 2020 een verandering plaatsgevonden met betrekking tot veranderingen in de internationale regelgeving. In deze wetgeving staat dat er een heel streng onderscheid moet worden gemaakt tussen goederen en brieven. Dat wil zeggen dat het niet meer langer mogelijk is om een voorwerp in een envelop te versturen met postzegels. Er komt altijd een verzendlabel en barcode op de envelop, omdat het pakket wordt verstuurd zonder track & trace.

Verbod op het versturen van persoonlijke beschermingsmiddelen naar buiten de Europese Unie

Later in 2020, op 15 maart 2020 om precies te zijn, heeft de Europese Commissie een verordening gepubliceerd, waardoor het exporteren van persoonlijke beschermingsmiddelen verboden is. Ze weten nog niet voor hoelang en zeggen dat dit verbod tijdelijk is. Zowel consumenten als bedrijven mogen dus geen persoonlijke beschermingsmiddelen naar landen buiten de EU versturen via PostNL.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën