Bijna klaar met werken?

Er komt een dag dat we allemaal met pensioen gaan. Je kunt natuurlijk niet voor altijd door blijven werken. Afhankelijk van het veld waarin je werkt zul je nog wat langer of misschien zelfs korter aan de slag kunnen, dit verandert ook de lengte van je pensioen. Met je pensioen in zicht heb je nog zeker wat voorbereiding te doen.

Deze verandering in je leven is vrij intens, en mensen onderschatten vaak hoeveel hun leven zal veranderen. Zonder werk wat 8-10 uur van je dag inneemt, heb je ineens zeeën van tijd om in te vullen! Essenburgh kan je helpen met cursussen om deze transitie wat soepeler te laten verlopen.

Welke invulling kies je?

Hoe ga je die zeeën van tijd invullen? Misschien zal je als eerste denken aan je hobby’s. Daar had je normaal maximaal een paar uur tijd per week voor, nu zou je er hele dagen aan kunnen zitten. Het gevaar is dan wel dat je hobby’s bijna als werk aan gaan voelen. Voor sommigen is het dan ook het beste om je hobby’s als hobby te blijven doen.

Veel mensen zeggen al jaren dat ze gezonder willen leven. Het komt er alleen nooit van! Meer sporten staat altijd op nummer één als het gaat om nieuwjaarsvoornemen, en toch faalt bijna iedereen als februari de hoek om komt. Je pensioen zou de perfecte gelegenheid kunnen zijn om wat meer te gaan bewegen. Natuurlijk gaat het dan niet over intensief sporten en trainen met gewichten. Als je dit nooit frequent hebt gedaan zou dat zelf gevaarlijk kunnen zijn. Maar regelmatig wandelen, fietsen en erop uit gaan is voor bijna iedereen prima te doen!

Denk aan je gezondheid

Bewegen is niet alleen een mooi tijdverdrijf, maar het heeft zeker ook veel voordeel als het om je conditie en dus je gezondheid gaat. Je wilt natuurlijk wel zo lang mogelijk van je pensioen genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën