Hoe creëer je rust tussen woonkamer en keuken?

Het hebben van een grote ruimte voor al je benodigdheden heeft voordelen en nadelen. Je huis of grote kamer voelt ruimtelijk aan en het creëert als het ware één, gezellige leefruimte. Nadelen zijn bijvoorbeeld dat je soms even terug wilt trekken of dat de een even televisie wilt kijken op de bank, terwijl de ander het eten klaarmaakt. Ik bied je verschillende oplossingen aan om een open en ruimtelijke leefruimte te houden, maar tóch rust te creëren.

Zet een keukeneiland neer

Zeker als je een vierkante ruimte hebt, is het midden van de kamer vaak leeg. Het voordeel ervan is dat je ruimte hierdoor groot oogt. Je houdt alleen overal het zicht op! Dit is een lastig punt als je graag wat rust creëert. Je deelt gemakkelijk je keuken en woonkamer of eetkamer op door een keukeneiland neer te zetten. Ten eerste is een keukeneiland heel fijn, omdat je er extra werkblad aan overhoudt. Ten tweede lever je niet in op het ruimtelijke gevoel, omdat een keukeneiland laag is, waardoor je op ooghoogte gewoon het overzicht houdt. Die extra rust wordt alsnog gecreëerd, omdat het keukeneiland de keuken als het ware afsluit. Zo is je keuken écht een aparte ruimte.

Zet een roomdivider tussen de ruimtes

Vind je de open ruimte fijn, maar zou je graag in rust willen kunnen koken of even televisie kijken als iemand anders het eten klaarmaakt? Kijk dan eens naar een roomdivider met glas. Als je kiest voor een roomdivider met stalen schuifdeuren erin, dan heb je ook geen vervelende scharnierdeur die de kamer in draait als je ‘m open zet. Zeker als je voor een brede scheidingswand met zijpanelen kiest, dan valt een schuifdeur mooi voor het paneel als je ervoor kiest om de deur open te zetten. En ben je toe aan een beetje privacy? Dan zet je de schuifdeur gewoon dicht! De deur houdt zelfs wat geluid tegen.

Creëer een eetplek in het midden

Net zoals een keukeneiland de kamer opdeelt, kun je er ook voor kiezen om de eettafel haaks te zetten en zo de grote ruimte op te delen. Ben je aan het koken en heb je visite? Dan kan de visite bij je in de keuken staan óf aan tafel zitten. En is de een aan het koken terwijl de ander even een boek wil lezen op de bank? Omdat de eettafel de keuken en de woonkamer opdeelt, lijkt het alsof je veel meer privacy hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën