Wat weet u eigenlijk over botox?

Botox is al vele jaren een populair middel dat wordt ingezet tegen huidveroudering. Rimpels kunnen namelijk minder zichtbaar worden met behulp van botox. De huid ziet er daardoor jonger uit en de uitstraling wordt zachter. Bent u benieuwd geworden of botox ook op uw huid een positief effect kan hebben? Een huidtherapeut van botox Maastricht legt nog eens helder uit wat botox precies inhoudt .

Botox in het kort uitgelegd

“Botox is een afkorting van botulinetoxine. Dit middel is beschikbaar onder diverse merknamen, zoals Azzalure, Botox en Bocouture. Botulinetoxine staat bekend om de effectieve werking tegen rimpels. Dit is mogelijk omdat botox ervoor zorgt dat spieren ontspannen. Veel rimpels ontstaan namelijk door een te hoge druk van de spieren op de huid. Door deze druk te verminderen worden de rimpels verzacht, waardoor ze minder duidelijk zichtbaar worden. Daarnaast kan botox ook gebruikt worden om bepaalde delen van het gezicht te liften voor een frisse uitstraling”, aldus de therapeute van botox Maastricht.

De toepassingen van botox

Ze legt verder uit dat botox uitkomst kan bieden bij huidveroudering van het gelaat. Het wordt regelmatig toegepast om diverse soorten rimpels te verminderen, zoals:

 • Fronsrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Voorhoofdsrimpels
 • Rimpels op de neusbrug (bunny lines)
 • Rimpels in de hals
 • Rimpels bij het decolleté
 • Rimpels in de kin
 • Rokersrimpels rond de mond
 • Liplijnen

Verder kan botox gebruikt worden om delen van het gezicht te liften, bijvoorbeeld om een vermoeide, strenge of sombere uitdrukking te verminderen. Met botox kunnen de volgende resultaten behaald worden:

 • Een wenkbrauwlift
 • Een kleine lift van de onderste gelaatshelft
 • Afhangende mondhoeken verhelpen
 • Een gummy smile verminderen (zichtbaar tandvlees bij het glimlachen)
 • Hoekige kaken door overactieve kauwspieren tegengaan

Het resultaat van botox

“Tijdens een behandeling met botox wordt de werkzame stof in de spieren geïnjecteerd met een fijne naald. Een behandeling duurt zo’n tien tot vijftien minuten en het uiteindelijke eindresultaat is na drie werkdagen al voor vijftig procent zichtbaar. Het duurt zo’n twee weken voor het optimale resultaat te zien is, waarna het een lange tijd zichtbaar blijft. De zichtbare huidverjonging blijft namelijk zo’n drie tot zes maanden aanwezig”, geeft de therapeut van Botox Maastricht aan.

Voorafgaand aan de behandeling

Wanneer iemand een behandeling met botox overweegt, zal er een gesprek met een gespecialiseerde arts aan voorafgaan. Wanneer u kiest voor een behandeling met botox in Maastricht kunt u een gratis intakegesprek krijgen om meer informatie in te winnen. Er wordt dan uitgebreid met u gesproken over de soort behandeling, het te behandelen gebied en de voor- en nazorg. Daarnaast zal er met u over uw gezondheid gepraat worden en krijgt u een medische vragenlijst mee. Dit alles moet ervoor zorgen dat de behandeling met botox succesvol verloopt en er een eindresultaat ontstaat waar u helemaal tevreden over bent.

Uw behandeling bij botox Maastricht

Wilt u ook eens ervaren hoe botox er bij uitziet? Dan kunt u een vrijblijvende afspraak bij botox Maastricht inplannen. Hier werken ervaren artsen en huidtherapeuten waarbij u terecht kunt voor een veilige behandeling met botulinetoxine. De behandeling van botox Maastricht is erg effectief ter bestrijding van huidverouderingsverschijnselen, waardoor het u zal helpen om er weer jonger en frisser uit te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën