Hoe houdt je verse producten goed

Niks is lekkerder dan verse producten zoals verse groenten en fruit. Het heeft niet alleen een lekkere smaak. Het is ook nog eens super gezond. Toch kiezen we er nog vaak voor om een ongezonde afhaalmaaltijd te bestellen, lang houdbare conservenblikken in onze winkelmand te gooien of juist een kant en klaar maaltijd te kopen. Op z’n tijd is dit natuurlijk ook helemaal niet erg. Maar gezond is het zeker niet. Daarom het advies om zoveel mogelijk verse groenten en fruit te eten. Het nadeel van verse producten is echter dat dit snel bederft. Daarom een aantal handige tips voor het langer goed houden van de etenswaren

 

De opslagplaats

Natuurlijk een hele belangrijke is de plaats waar de etenswaren opgeslagen worden. Dit gebeurt veelal in de koelkast. Dit is ook logisch want hierdoor kunnen bacterien en schimmels minder snel hun intrede doen op het voedsel. Daarnaast kunnen vele groenten en fruit ook niet goed tegen de zon en de warmte. Advies is daarom om groenten en fruit koel te bewaren. Bijvoorbeeld in een FRIAC koelkast.

 

Maar niet alles hoeft in de koelkast geplaats te worden. Daar heb je waarschijnlijk ook de plek niet voor. Appels kan jij bijvoorbeeld heel goed bij de aardappels neerleggen. Aardappelen produceren ethyleen gas waardoor aardappels niet gaan scheuren en dus langer goed blijven. Meestal liggen aardappels op een koele plek zoals de schuur, kelder of garage.

 

Andere tips

Niet alleen een koele plek is belangrijk. Ook andere kleinere tips zorgen ervoor dat je etenswaren langer goed blijven. We hebben er nog een aantal voor jullie op een rijtje gezet.

 

  1. Bewaar bananen in een tros. Haal de bananen dus niet te snel los van elkaar. Dan worden ze namelijk sneller bruin. Het helpt helemaal als je vershoudfolie over de kop van de tros bind.
  2. Azijn over de bessen. Door 1 kopje azijn en 3 kopjes water te mixen en daarmee de bessen af te wassen blijven bessen langer goed. Je voorkomt namelijk snel bederf door schimmels en bacterien
  3. Keukenrol bij de sla. Sla wordt al snel erg slap. Door een keukenrol hierbij te doen absorbeert het vocht en blijft de sla langer goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën