Last van onzekerheden? Ontdek hoe je hier het beste mee omgaat

In deze tijd hebben veel mensen last van onzekerheid, misschien wel meer dan ooit tevoren. Doordat sociale media zo’n belangrijke rol spelen in ons dagelijkse leven, is het eenvoudig om onszelf te vergelijken met anderen en ons daardoor misschien minder goed te voelen. Het is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan maar je zou je leven niet moeten vergelijken met wat je op Instagram ziet; iedereen heeft zijn eigen uitdagingen. Het leven op Instagram en Facebook is vaak mooier dan de realiteit. Deze blogpost bevat een aantal nuttige adviezen wanneer je op zoek bent naar strategieën om beter met je onzekerheden om te gaan.

Bewustwording is de eerste stap


Het begrijpen van je emoties en de oorzaken van deze emoties is cruciaal om beter met je onzekerheden om te leren gaan. Je kunt deze bewustheid creëren door jouw eigen emoties eens uitgebreid in kaart te brengen. Dit doe je het best door jezelf vragen te stellen over hoe je je voelt en waarom je je zo voelt. Neem rustig de tijd, zonder jezelf af, leg je telefoon een paar uur aan de kant en focus volledig op jouw gevoelens en emoties. Wanneer je een duidelijk beeld hebt kun je beter zien waar bepaalde gevoelens vandaan komen en kun je gaan focussen op een positieve instelling naar jezelf. 

Accepteer je onzekerheden zo goed mogelijk


Wanneer je het ontstaan van jouw onzekerheden hebt achterhaald en je gevoelens hebt gespiegeld is het makkelijker om te focussen op het accepteren ervan. We hebben nu eenmaal niet de volledige controle over elk aspect van ons leven. Vooral wanneer je last hebt van onzekerheden op het gebied van uiterlijke kenmerken doe je er goed aan om deze kenmerken te omarmen. Ze maken jou tot de persoon die je bent, een unieke verschijning.  Wat kan helpen bij het accepteren is om te realiseren dat iedereen op deze aardbol onzekerheden heeft en iedereen is op deze manier met zichzelf bezig. Hoe erg jij je ook druk maakt om bepaalde zaken, niemand is zo expliciet ermee bezig als dat jij dat zelf bent. Probeer dus je zorgen en angsten los te laten en de realiteit van de situatie te omarmen. Je zult je daardoor een stuk rustiger voelen.

Jouw uiterlijk veranderen


Als je het echt moeilijk vindt om jouw uiterlijke kenmerken te accepteren kun je ook besluiten om er fysiek iets aan te laten veranderen. Vooral wanneer je dagelijks last ervaart door jouw onzekerheid of omdat hetgeen waar je onzeker over bent je daadwerkelijk fysiek ongemak bezorgd kan het fijn zijn om actie te ondernemen. Denk aan een situatie waarin je last hebt van een scheve neus, een grote wrat in het gezicht of wanneer je bijvoorbeeld kampt met kale plekken door haaruitval. Dit zijn allemaal voorbeelden van situaties die chirurgisch makkelijk op te lossen zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de haartransplantatie bij Zantman Kliniek om jouw haar op de laten vullen of een consult inplannen voor een neuscorrectie. vraag jezelf wel altijd goed af of deze aanpassing echt jouw onzekerheden oplost of dat je met een mentale verandering meer geholpen bent. In dat geval kan therapie of coaching een groot verschil maken.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën