Parijs: stad van kunst, liefde & lichtjes

Parijs is misschien wel de meest geliefde stad voor een tripje binnen Europa. En terecht vinden wij. Op passionele wijze brengt deze prachtige stad een magische beleving van kunst, liefde & mode samen. Mocht je je geliefde willen verrassen met een romantisch weekendje weg zit je met een tripje naar Parijs helemaal goed. Samen in een luxe hotel, waarbij je ’s ochtends wakker wordt in je badjas met een croissant. Dan is het evident dat je de stad niet kunt verlaten zonder de Eiffeltoren te hebben bezocht. Echter is dit niet de enige bezienswaardigheid die je niet mag missen. Ook kun je je laten verrassen door prachtige gebouwen, wijken & musea. Hier alle tips op een rij!

 

Bezoek toonaangevende musea voor prachtige kunstwerken

 

De stad Parijs zit vol met geschiedenis uit de oudheid. Het ‘Louvre’ is misschien wel de meest bekende & toonaangevende musea van de lichtstad, maar beslist niet de enige. Het Louvre behoort tot één van van de beste musea ter wereld. Tussen de 35.000 topwerken van bekende kunstenaars zijn natuurlijk de ‘Mona Lisa’ & ‘Venus van Milo’ te bewonderen. Naast het Louvre zijn ook de volgende musea beslist een bezoekje waard: Musée Picasso, Musée Rodin, Cité des sciences et de l’industrie en Musée national du Moyen Âge.

 

Geniet van de meest sfeervolle wijk in Parijs: Mont Martre

De sfeervolle & pittoreske wijk ‘Mont Martre’ ligt in het 18e arrondissement van Parijs. Je wordt omgeven door kunst en veel kunstenaars hebben daar ook een groot deel van hun leven gewoond, zo ook Vincent van Gogh. De straatjes zijn schilderachtig mooi en je waant je in een romantische Franse film. Alles is in deze wijk veel kleiner en dorpser opgezet. Heerlijk om een dag rond te struinen en te genieten van een heerlijke croissant en koffie in één van de schattige straatjes.

 

Ben je op zoek naar vertier en een spannende avond uit? Bekijk dan de prachtige dansshows met schaars geklede dames & heren in de Moulin Rouge. Dat is een kostbare avond uit, maar een bezoek aan dit bekende cabaret is dat zeker waard. Tijdens de show kan je heerlijk genieten van een luxe diner wat tegelijkertijd wordt geserveerd. En als je nog tijd over hebt is een bezoek aan de Sacré-Coeur een bezienswaardigheid die je moet hebben bezocht. De architectuur en het uitzicht zullen een onvergetelijke indruk bij je achterlaten. Zo zie je maar weer dat de wijk Mont Martre eigenlijk alles te bieden heeft: van cultuur snuiven tot een spetterende avond uit!

 

Bewandel de mooiste bruggen in Parijs

De prachtige bruggen zijn zeker een wandelingetje waard. Parijs telt er 37 en deze zijn zeker niet allemaal spectaculair. Echter deze drie bruggen zijn een echte must-see als je in de prachtige lichtstad bent: Pont-neuf, Ponts des Arts (bekend van heel veel liefde wat bezegeld is met liefdesslotjes) en  de Pont Alexandre III. Lekker met de wind door je haar al het moois bewonderen wat Parijs je te bieden heeft!

Bonne journée!

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën