Sporten in de zaal

Er zijn veel verschillende soorten zaalsporten. Zeker in ons land wordt er veel in de zaal gespeeld omdat bij ons het weer vaak erg wisselvallig is. Door alle sporten binnen uit te oefenen heb je dus niks te maken met de weersomstandigheden en kan het hele jaar lekker door sporten.

Zaalschoenen

Populaire zaalsporten in nederland zijn: zaalvoetbal, basketbal, korfbal (wat ook een buitenseizoen heeft), turnen en volleybal. Voor elk van deze sporten zijn er schoenen ontworpen die de juiste ondersteuning bieden tijdens het bewegen. Met zaalvoetbal maak je over het algemeen andere bewegingen dan met volleybal. Een volleybalschoen heeft een zachte demping over de gehele zool, waar een zaalvoetbalschoen juist een platte zool heeft. Omdat de bewegingen in deze sport zo verschillen heb je dus veel keus uit verschillende modellen. Deze modellen zijn vaak ook nog onderverdeeld voor de verschillende spel posities van spelers. Zeker bij basketbalschoenen zit er veel verschil in zolen van de schoen. Ben je een Forward wil je graag snel en wendbaar zijn. Schoenen met een soepele ronde zool maken je sneller en wendbaarder om het beste uit je positie te halen. Toch blijft het vrij persoonlijk per speler. Sommige mensen hebben gewoon andere voorkeuren aan hun schoenen waardoor ze prettiger spelen.

Merken

De meeste sporten hebben een of twee merken die het meest populair zijn onder de sporters. Nike Zaalschoenen zijn bij vrijwel elke sport het populairst omdat nike al jaren een van de grote spelers is in sportartikelen. Meestal als je een merk hebt gehad en die bevalt, wil je niet meer iets anders. Door de jaren heen zijn de nike zaalschoenen wel wat veranderd van design en prijs. Waar je vroeger nog schoenen had met veel verschillende kleuren, is de wens tegenwoordig vooral zwart of grijs omdat dit makkelijk te matchen is met elke outfit. Ook prijzen veranderen mee met de tijd. Nike was vroeger (10 jaar geleden) op veel verschillende plekken te koop. Tegenwoordig wil nike het merk wat exclusiever neerzetten. Je zal op minder plekken alle modellen kunnen kopen, en als je het dan al kan kopen vaak de goedkopere varianten dan die je op internet tegenkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën