In welke volgorde draag jij je trouw- en verlovingsring?

Er zijn verschillende ringen die je zullen helpen een speciaal moment te markeren en tijdens een huwelijk zijn er veel. Daarom kan het een beetje verwarrend worden met weten hoe ze te dragen. Maar niet in paniek, het is vrij eenvoudig: wanneer je verloofd bent, draag het dan aan de vierde vinger van je linkerhand. Als je gaat trouwen, moet de trouwring eerst om je vierder vinger gaan, omdat het dan dichterbij je hart zit. Dan komt de verlovingsring om de vinger. Je kan er zelf ook voor kiezen om deze ringen aan je andere hand te dragen. Het is aan jou en waar jij je uiteindelijk prettig bij voelt. Zoveel opties kan iedereen ook verbazen. Maar de sleutel om elke misstap te voorkomen, is te weten waarvoor elke ring wordt gebruikt. Dus lees eens dit artikel.

Hoe een verlovingsring te dragen?

Verlovingsringen bestaan al eeuwen. Antropologen geloven at ze voortkwamen uit de romeinse traditie, waar vrouwen vroeger ringen droegen ie aan kleine sleutels waren bevestigd om hun verloving te symboliseren. Verlovingsringen worden door een partner aan hun toekomstige echtgenoot gegeven om hen een huwelijk voor te stellen. Als dit voorstel wordt geaccepteerd, zal de persoon – meestal de vrouw – het dragen om aan te geven dat ze verloofd zijn om te trouwen. Als de tijd van de bruiloft aanbreekt, zal de aanstaande bruid haar verlovingsring verwijderen en daarna weer omdoen.

Op welke vinger draag je jouw verlovingsring?

Deze ring wordt tijdens de verloving over het algemeen aan de vierde vinger van jouw linkerhand gedragen. Nadat je bent getrouwd, zal eerst je trouwring omdoen en daarna dan de verlovingsring.

Hoe een trouwring dragen?

Een trouwring symboliseert de belofte van een samen toekomst en de cirkelvorm staat voor een liefde die ongebroken is, die eeuwig is. Uitgewisseld tussen het paar op hun bruiloft, zijn ze een universeel symbool van liefde. Deze ring wordt meestal om de vierde vinger aan uw linkerhand gedragen. Oude culturen geloofden dat deze vinger een ader had, in het Latijn aangeduid als ‘Vena amoris’, die rechtstreeks naar het hart leidde. Hoewel tegenwoordig bewezen is dat deze ader niet bestaat, blijft de traditie bestaan. Wanneer ze samen met andere ringen worden geplaatst, moet de trouwring goud Antwerpen eerst worden geplaatst, zodat deze dichter bij het hart zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën