Tijd voor verandering in huis: begin met behang kopen

In de zomermaanden zijn we doorgaans vrij weinig binnen. In de herfstmaanden en op koude winterdagen zitten we juist graag binnen. Een warme beker chocolademelk, koffie of thee, en uiteraard de favoriete serie op Netflix aan wanneer we het weer buiten als excuus kunnen gebruiken. Of gewoon omdat het kan natuurlijk. Thuis moet een prettige plek zijn. Een fijne plek om thuis te komen en thuis te zijn. Ben je een beetje de feeling verloren met je eigen woon- of slaapkamer? Dan is het tijd om de armen alvast uit de mouwen te steken, zodat je straks inderdaad lekker op de bank of het bed kunt kruipen en voldaan om je heen kunt kijken.

Aan de slag; maar waar begin je?

Elk huis is anders. Toch is het beginpunt altijd hetzelfde: inventariseer in hoeverre je woning nog voldoet aan de wensen die jij op dit moment hebt. Houd je bijvoorbeeld erg van warme kleuren en heb je witte muren, dan past dit niet bij wat jij zelf als voorkeur hebt. Dat geldt ook voor meubelen, gordijnen en alles wat je in de inrichting van de kamer terugvindt.

Vervolgens bepaal je aan de hand van het budget wat de mogelijkheden zijn. Bij weinig budget kan nieuw behang en een nieuwe indeling van de kamer een prima oplossing zijn. Bij wat meer budget kun je eventueel ook nog kijken naar het vervangen van bepaalde meubelen, het laten plaatsen van een nieuw raam of een deur naar een terras.

Heb je weinig budget en grote plannen? Probeer dan een planning te maken, waarbij je verschillende stappen kunt gebruiken om tot het eindresultaat te komen. Zo houd je motivatie en zie je stap voor stap je huis veranderen in wat jij wilt. Een plek om thuis te komen en lekker binnen te zitten met je favoriete serie, een drankje en uiteraard een lekker gevoel wanneer het buiten regent of sneeuwt.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën