Waarom een dagje sauna zo gezond voor je is

De sauna wordt steeds populairder, ook onder jonge mensen. Vaak wordt er gezegd dat een bezoekje aan de sauna erg gezond is. Maar waarom is dat zo? Wat doet de sauna met ons lichaam? Hieronder lees je waarom.

Goed voor je huid

Door de hitte van de sauna gaat je lichaam transpireren. Hierdoor verlies je veel vocht wanneer je in de sauna zit. Het is daarom aan te raden om voor én na een saunabezoek genoeg water te drinken. Door de hitte gaat je bloed sneller circuleren. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd in je lichaam. Een sauna bezoek heeft hierdoor een positief effect op je huid.

Verminderd stress

Naast dat de sauna goed is voor snellere afvoer van vuile lichaamsstoffen, helpt een sauna ook om te ontspannen. Wanneer je veel stress hebt maakt je lichaam meer hormonen aan waardoor je hormonen uit balans raken. Door vaker te ontspannen heb je minder last van stress waardoor je lichaam beter in balans is. Hierdoor ben je minder snel vermoeid. Minder stress helpt ook bij afvallen. Je gaat dus letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten van een bezoek aan de sauna. Kijk op Sauna Delft voor 7 verschillende sauna’s met allemaal een andere unieke ervaring.

Verbeterd immuunsysteem

Het positieve effect van de sauna op de mentale gezondheid zorgt ook voor een verbetering in fysieke gezondheid. Een bezoek aan de sauna kan namelijk je immuunsysteem verbeteren. Door de warmte worden er extra witte bloedcellen geproduceerd in het lichaam waardoor je beter beschermd bent tegen griep en verkoudheid. Daarnaast ervaart je lichaam bij een sauna bezoek een groot temperatuurverschil. Door regelmatig een bezoekje te brengen aan de sauna kan je lichaam beter tegen temperatuursveranderingen. Je zal merken dat je lichaam in het dagelijkse leven de koud beter kan verdragen waardoor je minder snel verkouden wordt.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën