Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?

Het is alweer bijna 2019 en dat betekent dat we aan het bedenken zijn wat onze goede voornemens zullen worden voor het nieuwe jaar. Willen we gezonder gaan leven? Of juist meer bewegen? Stoppen met roken? Of vaker leuke dingen doen? We zijn op onderzoek uit gegaan welke goede voornemens er steeds vaker, eigenlijk elk jaar, wel terugkeren. Hieronder de top 5:

Vaker leuke dingen doen
Steeds vaker merken we rond de feestdagen dat we onszelf te veel hebben gefocust op het werk en te weinig op het doen van leuke dingen. Daarom is een van de meest voorkomende goede voornemens: vaker leuke dingen gaan doen. Hoe oud we ook zijn het is belangrijk dat we blijven genieten van het leven.

Afvallen
Na onze buik helemaal rond te hebben gegeten en gedronken tijdens de feestdagen hebben veel mensen als goed voornemen om hierna te gaan afvallen. Iedereen zegt het maar het doen is altijd een lastiger verhaal. Je goede voornemens nakomen is moeilijker gezegd dan gedaan. Een personal trainer daarbij inhuren is een goede manier om jezelf een stok achter de deur te geven. Een personal trainer kan je goed helpen om je doelstellingen te behalen. Personal Training Utrecht helpt je graag je doelen meetbaar te maken en ze samen na te streven.

Gezonde levensstijl
Ook een gezonde levensstijl nastreven is een van de veelvoorkomende goede voornemens. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het stoppen met roken of het minderen met eten van ongezonde dingen. Tal van manieren om je levensstijl een stukje gezonder te maken. Ga maar eens na hoeveel overbodige voedingsmiddelen je uit je dagelijkse eetpatroon kunt halen.

Stop de vervelende gewoontes
Iedereen heeft wel een vervelende gewoonte. Of het nu gaat om roken, drinken of een andere lastige eigenschap. Veel van deze gewoonte worden in het nieuwe jaar op het lijstje gezet van goede voornemens. Men wilt hier proberen mee te stoppen.

Opruimen
Tot slot is opruimen een belangrijk veelvoorkomend voornemen voor het nieuwe jaar. Wanneer je een echte rommelkont bent in zowel je hoofd als in het dagelijks leven wordt het soms allemaal vrij onoverzichtelijk. Een goed voornemen is dan ook om voortaan je rommel op te ruimen. Hiervan wordt het niet alleen in je kamer een stuk opgeruimder, maar ook in je hoofd. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je mappen koopt waar je al het papier werk ik kunt bewaren en zorg dat je een agenda koopt om je hoofd wat meer opgeruimd te krijgen.

Wat is jou goede voornemen voor 2019?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën