Handen te kort? Uitbesteden maar!

Bij het runnen van je eigen bedrijf, laat staan uitzendbureau, komt ontzettend veel kijken. Jouw uitzendbureau zit waarschijnlijk in een bepaalde bedrijfstak, en alleen de onzekerheden binnen deze branche kan al jouw ‘make it or break it’-moment binnen jouw uitzendbureau zijn. Buiten het reguleren van het personeel dat via jou bij andere bedrijven terecht komt en ervoor te zorgen dat dit allemaal tiptop verloopt, zal de administratie, het pandonderhoud, het klantcontact en de HRM ook op jouw schouders terecht komen. Het is niet gek dat je af en toe met je handen in het haar zal zitten; maar gelukkig heb je onze blog gevonden, wij geven je namelijk inzicht in welke taken binnen je bedrijf uit te besteden zijn.

 

Het uitbetalen van je personeel

Door het inhuren of samenwerken met een payroll-company, zal je de uitbetalingen van jouw personeel aan een ander kunnen overlaten. Dit geeft jou waarschijnlijk iets meer ademruimte; er valt namelijk een maandelijkse deadline weg. Een payroll bedrijf neemt de salarisadministratie over, maar daarbij komen ook de financiële verplichtingen als de arbeidsrechtelijke risico’s op de schouders van het payrollbedrijf.

 

Marketing en websiteonderhoud

Het bijhouden van de website en daarnaast ook de marketing van je bedrijf kan veel energie kosten, zeker als het niet jouw tak van sport is. Gelukkig zijn er veel grote, maar ook zeker kleine marketingbedrijven die jouw taken graag uit handen nemen. Voor de onlinemarketingwereld is tegenwoordig een grote markt, zo zijn er ook veel jonge studenten die dit werkveld ingaan. Wellicht kan je onderzoeken of er een net-afgestudeerde of zelfs nog studerende een eigen bedrijfje in marketing en websiteonderhoud heeft; bij beginnende marketingbedrijfjes betaal je meestal niet de hoofdprijs voor de taken en zo help je de jonge werker ook aan zijn of haar portfolio!

 

Backoffice; de administratieve rompslomp

Als intermediair in jouw eigen uitzendbureau wil je je natuurlijk voornamelijk focussen op het werven, selecteren en plaatsen van geschikte kandidaten op de voor hun geschikte job. Dit zijn uiteindelijk natuurlijk de taken waarom jij ervoor hebt gekozen de knoop door te hakken en een eigen uitzendbureau op te zetten. Het zou dan ook zonde zijn als de bijkomende taken zoveel tijd vergen, dat je aan de basistaken niet meer toe zou komen. Gelukkig zijn er bedrijven op de markt, welke de backoffice van een uitzendbureau binnen een mum van tijd kunnen toe eigenen en volledig kunnen overnemen. Wanneer je hiervoor kiest, ben je de administratieve rompslomp kwijt en kan je weer volledig gefocust met je eigen werk bezig zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën