Zijn voedingssupplementen en mineralen goed voor je?

Veel mensen hebben geen verstand van voedingssupplementen als vitamine en mineralen en zijn daarom niet op de hoogte van de supplementen die je wel en niet hoeft te laten staan in de winkel.
Vrouwentotaal ging voor je op onderzoek uit om jou te kunnen informeren over de ins en outs van voedingssupplementen en mineralen.

Voedingssupplementen en mineralen

Een voedingssupplement in de vorm van poeder, een tablet met voedingstoffen of een pil bestaat uit voedingsstoffen die uit voedingsmiddelen zijn gehaald en kunt ze dus gemakkelijk en snel nemen ter aanvulling op je dagelijkse voeding.

Vul je voeding aan

Volgens verschillende voedingsdeskundige zijn er verschillende supplementen waarvan het zeker verstandig is om ze naast je dagelijkse voeding extra in te nemen. Zo kan het bijvoorbeeld voor mensen die veganistisch of vegetarisch leven verstandig zijn om extra vitamine B12 te nemen. Deze vorm van vitamine zit bijvoorbeeld alleen in dierlijke producten, maar heb je als mens wel nodig. Zo gebruikt je lichaam deze vorm van vitamine voor het aanmaken van nieuwe rode bloedcellen en voor een sterke werking van je zenuwstelsel.

Vitamine D

Ook kan het bijvoorbeeld voor kinderen tot 4 jaar goed zijn om extra vitamine D te nemen. Dit komt omdat zij dit niet voldoende uit eten of de zon kunnen halen. Ook mensen met een donkere huid en vrouwen die ouder zijn dan vijftig jaar, iedereen die ouder is dan zestig en mensen die niet zo vaak naar buiten gaan krijgen het advies om extra vitamine D te slikken.

Welke voeding krijg je binnen

Verder zijn er veel factoren die per individueel persoon kunnen bepalen welke vitamine maar ook welke mineralen je nodig hebt om je lichaam gezond en sterk te houden. Het is daarom voor iedereen verstandig om eens na te gaan hoe gezond en op welke manier er wordt geleefd. Zo kun je erachter komen welke middelen ontbreken in je voedingspatroon, ter aanvulling is het dan mogelijk om extra vitamine en mineralen in te nemen zodat je deze voedingstoffen toch binnen krijgt. Wanneer je meer informatie wilt over bepaalde voedingssupplementen of deze aan wilt schaffen, dan kun je bij een betrouwbare partij als Holland & Barrett goed terecht.

Kwaliteit

Volgens verschillende voedingsdeskundige hoef je je geen zorgen te maken over troep in voedingssupplementen. Afhankelijk van het supplement zitten er soms wat E-nummers of vulmiddel in, maar daar hoeft iemand zich geen zorgen over te maken. Dit zijn allemaal gecontroleerde en toegelaten stoffen, maar let wel op dat de pillen uit Europa komen. Deze zij gekeurd volgens Europese richtlijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën